fredag 13 januari 2012Vecka 2 Hälsoprofil och Heartware

Jag har i veckan skrivit ett brev om idrotten lite allmänt fram till sommaren som jag även lägger in här. Det är ju en del som händer denna terminen.

Vi har i veckan haft den spännande gömma-leken "Äppeltanten" och lite olika bollspel såsom Minutboll, Spökboll och Harry Potterkull.
I årskurs 3 har eleverna börjat ha egna lektioner två och två där dom planerar och genomför en egen idrottslektion för sina klasskamrater. Det är uppskattat och jag kommer att fortsätta med det även i årskurserna 4 och 2 K snart.

Skönt det känns att vi börjat igen tycker jag!
Trevlig Helg allihop!
Ulrika Öhlin

Idrott och Hälsa


Hej allihop och välkomna tillbaka efter julledigheten! Nu är det mycket som skall hända den här terminen!


Snön är ännu inte i sikte, så vi fortsätter inomhus med olika bollekar och bollspel, hinderbanor, lekar, dans och annat. Om snön kommer hoppas jag att så många som möjligt har skidor så vi kan dra upp spår och åka på Apotekarängen så mycket vi bara kan. Skolan har ca 10 låneskidor i olika storlekar om man inte har egna. Om man vill ha tips på vilken sorts skidutrustning man skall inhandla så är det pjäxor med bindning och lätta, smala löparskidor som skall vara något längre än den egna kroppslängden och lagom hårda anpassat efter kroppsvikten. Dom vet i affärerna. Jag gissar att priserna börjar sjunka rejält snart efter den snöfattiga vintern. Skridskoåkning kommer vi tyvärr inte att kunna ha på idrotten, ev en hel eller halv friluftsdag längre fram i februari/mars i så fall.


Under 4 veckor kommer vi nu att ha orienteringsteori på torsdagarna i årskurserna 1-4 med Ida Nilsson som är orienterare och som gör ett specialarbete i gymnasiet om hur man lär ut orientering till barn. Trevligt att hon frågade om hon fick komma och jobba med oss tycker jag!:)


Vi skall vecka 7 genomföra ett Vinteräventyr i 3 omgångar. 1:orna för sig, 2:orna för sig och 3+4 för sig. Vinteräventyret kommer att se ut enligt följande:

Vandring eller skidåkning från Läggesta till Taxinges Basläger bakom Taxinge slott ca 8 km. Där grillas hamburgare och vi vilar en stund i Baslägret. Sen beger vi oss upp till ”Torken” som är en ”Teambuilding-lokal” byggd uppe på travstallet. Det är som en enklare variant av ”Fångarna på Fortet” där vi jobbar med ledorden ”Hjärna, Hjärta, Hälsa” i grupper och där grupperna tävlar mot varandra. Professionella äventyrerskan Renata Chlumska kommer att vara med oss åtminstone en av dagarna, hon kommer att förbereda barnen mentalt innan och följa upp efteråt. Detta äventyr kommer att kräva en kraftansträngning och det är ju det som är meningen.


Vi får vara lite flexibla med aktiviteterna under vintern har jag tänkt beroende på om snön kommer. Kommer den så blir vi ute mer.


I April börjar vi springa i Hjorthagen igen ett par gånger i veckan. Vi kommer att delta i Stockholm Minimarathon igen som går av stapeln söndagen den 27 maj. Detta är frivilligt och anmälningsavgiften betalar man själv denna gången. Skolan står för lån av Gripsholmsskolans t-shirt.


Vi siktar också på att ha en Sommarexpedition i juni som den vi hade förra året som hölls vid Krampan/Marvikarna. Den är inte detaljplanerad mer än att det blir ungefär som förra året, nämligen paddling, klättring, cykling och geocaching. Den genomförs av årskurs 1 upp till årskurs 4.


Hör av er om det är något ni funderar över!


Jag återkommer snart om mer information om Vinteräventyren, där vi också kommer att behöva en del hjälp av föräldrar för grillning o likn.


Ha det bra!


// Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar