torsdag 13 juni 2013

Läsårets sista två veckor!

Nu har det hänt mycket på slutet inom våra tyngdpunktsområden Hälsoprofil&Heartware!
Stockholm minimarathon med åk F-3 och 4 st fantastiska Sommarexpeditioner med årskurserna 1-5. Här kommer allt i tur och ordning lite kortfattat och med en hel del bilder jag tagit under dessa dagar:

På STOCKHOLM MINIMARATHON deltog inte mindre än 55 elever från åk F-3 från Gripsholmsskolan i förra söndagen, den 2 juni! 
Många goda resultat och nöjda barn som kom i mål och kom upp till oss på läktaren med sina prispåsar med diverse godsaker, medalj på bröstet och en T-shirt.
Vi hade även lite picknick efter loppen.
Fin söndag som detta året äntligen blev riktigt varm och solig 
Om man vill se resultat eller videos då eleverna går i mål så sök på minimaran.se


SOMMAREXPEDITIONEN med årskurs 3  måndagen den 3 juni bjöd på varmt och vackert väder då vi först cyklade 13 km till Taxinge över Hedlandet och efter gamla järnvägen. Vid Taxinge badplats delades alla in i grupper och lagade lunch i stormkök. Den bestod av pasta, Bullens Pilsnerkorv, köttbullar och brunsås och vi gjorde banan och choklad i folie på elden, badade och lekte och paddlade därefter hem till Mariefred igen där vi hade avslutningsgrillning på Midsommarängen.
På en av bilderna ser ni alla hängivna diskare vid strandkanten. Det var nästan en utländsk känsla med kryllet av alla glada diskare och diskerskor som var i farten efter matlagningen!


Tisdagen den 4 juni genomfördes 2:ornas SOMMAREXPEDITION i Åkersskogarna/Krampan-området! Det var en ganska strapatsrik paddling vi startade dagen med då vi hade kraftigaste motvinden av alla äventyr sedan vi började för 4 år sedan! Med dessutom blott 12 grader, mycket sen lunch och lite duggregn emellanåt spädde det på kravet av kämparanda. Men INGA sura miner eller gnäll från någon av eleverna som bara fokuserat kämpade på! Helt fantastiskt!
Vi klippklättrade i skogen vid Ulvaövergången, åt lunchen vid badet och vandrade därefter de knappa 9 km tillbaka.
Gick hur bra som helst även om vi var 1 1/2 timme sena tillbaka!
Summa sumarum - också en fantastisk dag med fina naturupplevelser och trevlig stämning med god kämparanda både hos våra föräldrar och elever!

På en av bilderna ser vi klippklättringen uppe i skogen vid Ulva med Holger Seidel och Janne Holmqvist som bistod oss med detta.


SOMMAREXPEDITION för årskurs 1 blev genomförd och upplevd måndagen den 10 juni för första gången!
En heldag i "blandväder", både regn och sol och mittemellan. Alla elever var riktigt duktiga och även föräldrar som kämpade på i lite motvind under paddlingen på 7 km upp till Åker från Krampan.
Renata var med i en rejäl cykelolycka på Tjejvättern i helgen så hon kunde inte närvara och visa sina Mount Everest-prylar idag och cykla med oss, men vi skall försöka skypa med henne på torsdag och utvärdera dagen tillsammans och kompensera mötet lite på så sätt. Nästa år har hon självklart lovat att hon är hon med Delfiner och Blåvalar på Sommarexpeditionen!
Vi cyklade efter lunchen vid Åkersbadet tillbaka efter Skottvångsvägen, en sträcka på 10,5 km och det var bara glada och lyckliga miner på alla som kom fram till Baslägret efter den turen. Även om det var en rejäl störtskur på slutet.
.. 


Och sist men inte minst hade vi våra största elever i åk 4 och 5 på ute på SOMMAREXPEDITION i onsdags den 12 juni! Strålande sol och fint väder hela dagen var det som gällde! Det lyste ikapp med alla våra fina ungdomar som cyklade 2 mil till Taxinge Slott, med en färdväg som gick över Hedlandet ut till Härnön där vi skådade Mariefred från ett annat håll än vi är vana vid. Vi såg fina hästar och får längs vägen och massor av midsommarblomster i all sin prakt!

Vi lagade mat i stormkök i grupper om 1 vuxen och 2 elever och paddlade därefter hem i den klassiska motvinden vi alltid möts av på Gripsholmsskolan då vi paddlar ... Tur att vi är starka och har rätt inställning, då går det bra ändå!

Juho och jag 
vill verkligen tacka er ALLA föräldrar, lärare och elever för helt suveräna dagar vi haft tillsammans under alla våra sommaräventyr vid detta läsårets slut!  
Tack för detta läsåret, det 4:e sedan vi började! :)
Trevlig sommar!
Kram UlrikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar