fredag 13 september 2013

Hälsoprofil&Heartware v 37

Denna veckan har vi alla varit ute mycket i det fantastiska vädret och fortsatt med friidrottstemat. Vi har framförallt haft ganska tuffa stafetter i Hjorthagen vid trekantsvarvet och haft långdistans, dvs sprungit runt Hjorthagen. Nästa vecka skall vi plocka in mer kastgrenar. Bollar, diskus och spjut kommer det att bli då, varvat med löpningen som vi fortsätter med. De senaste två veckorna har vi haft mycket hopp, dvs längdhopp och höjdhopp, löpning ca 50 m i startblock och kulstötning.

Vi har haft WildKids på Apberget i Hjorthagen denna veckan av det lite lugnare slaget där grupperna fått bygga kreativa små igelkottbostäder. Bostäderna skulle bestå av kök, vardagsrum, sovrum och toalett och fantasin skulle flöda fritt över hur en igelkott kan trivas och ha det bra i sitt hus. Man fick enbart använda sig av småpinnar, kottar, gräs och övriga små lösa material.
Lösningarna blev riktigt härliga och olika och jag tog bild på alla "lägenheter".

MUGI-tester har det också varit denna vecka för förskoleklasserna och 1:orna med Linda och mig. MUGI står för Motorisk Utveckling som Grund för Inlärning. Här ser vi grundmotoriska förmågan, balans, koordination och om eleverna har medrörelser enligt ett testschema. Schemat är gjort av idrottsprofessor Ingegerd Ericsson i Malmö och hon har även skrivit boken "Rör dig - Lär dig" som är att rekommendera om man är nyfiken att veta mer om det här.
Vi tycker det känns riktigt bra att vi har koll på elevernas motorik och motoriska förmåga så att vi vet hur alla ligger till och där det behövs kan erbjuda Lindas hjälp som är utbildad reflexpedagog.

Nästa vecka har vi kickoff i Nobeltemat med Svamp- och krututflykt hela tisdagen för åk 4-5. Vi cyklar då till Åkers Krutbruk för att lära oss om "bomber och granater" och tillbringar därefter en stund i skogen.

Onsdagen den 18/9 springer alla eleverna på skolan den traditionella "Skoljoggen" runt Hjorthagen (3,7 km). Förskoleklasserna springer lite kortare, Trekantsvarvet på ca 2 km.
Alla elever som vill denna dag får skänka en Springslant till SOS Barnbyar men det är inget tvång.

Vi håller också som bäst att planera in Gripsholmsskolans engagemang i RunFightCancer den 26 oktober, Ida Kronholm och jag. Det är Tomas Brunzell som är pappa i vår skola som tagit initiativ till en löparmanifastation här i Mariefred till förmån för cancerforskningen som kommer att hålla till i Lottenlund. Mer info om det senare.

Ha nu en trevlig helg alla därute!
Själv skall jag försöka ta mig runt Stockholm Halvmarathon med en halvrisig hälsena.
/ Varma hösthälsningar Ulrika
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar