torsdag 15 april 2010
Lek, Idrott & Hälsa v 15

Ny planering för Idrott & Hälsa från denna vecka! Passade bra ihop med det vackra, soliga vårvädret!

Måndag: Nya Röris 5! Jättekul! Bra musik bl a...

Tisdag: Löpning i Hjorthagen. Jag tyckte att eleverna kunde börja med korta 2,5 km slingan och vänta med 4 km, men de flesta av våra ambitiösa elever ville köra igång med 4 km på en gång... Jag tycker att dom är helt fantastiska, så "små", men ändå så driftiga att anta utmaningar! :) Denna gång var den hemliga uppgiften att man skulle skriva mammas och pappas namn på en station längst bort i Hjorthagen. Kunde man inte det fick man skriva sitt eget namn eller bara "mamma" och "pappa".

Onsdag: WildKids. Vi jobbade i patruller på Apberget igen! Kärt återseende! Denna gången var temat pinnar, pinnar är ju något som framförallt killar älskar att hålla på med! :) På 18 minuter skulle lagen hämta så många pinnar som möjligt och sortera dom i storleksordning, från minst till störst ( i matematiken är sortering ett sätt att se likheter - olikheter, senare till hjälp för statistik, omvandling av enheter osv). Det som var lite kul var att även om man kånkade på jättestora stockar så var de lika mycket värda som små 3 cm:s.. Så här krävdes att man tänkt smart!

Torsdag: Orientering för första gången! Vi pratade först om olika sorters kartor i vardagen. Världsatlas, jordgloben, sjökort, Kolmårdens djurparkskarta, orienteringskartor, bilkartor, stadskartor m m.. Att det är en avbild av verkligheten. Därefter ritade vi en stor karta tillsammans över Gripsnäs. Jag lade ut 5 st kontrollpunkter på den kartan där jag innan hade lagt ut gosedjur av olika arter. 2 och 2 sprang barnen sedan och fick ta de olika kontrollerna i olika ordning, som en sk "stjärnorientering", man springer och tar 1 kontroll i taget. Det var en krabba, en orm, en sköldpadda, en hund och en häst :) Alla klarade OL-provet! :) Mycket bra!!

Fredag: Jag är på yogakurs på "ItsYogaStockholm" hela dagen. Ingen LIR idag.

Ha en Trevlig Helg allihop! :)
Själv skall jag träna mycket golf!
// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar