torsdag 29 april 2010

Lek , Idrott och Hälsa v 16 och 17


Måndagarna: Röris 5 förra och skräpplockning på stan denna veckan.

Tisdagarna: Löpning i Hjorthagen, med ledtrådar efter vägen. Ledtrådarna var hammare och en skruvmejsel så yrket var snickare/byggare. Valfri slinga, lång eller kort, dvs 2,5 km eller 4 km. Många väljer långa, det är kul!

Onsdagarna: WildKids på Apberget. Förra veckan hade vi SifferBingo där alla lag hade varsin bingobricka och skulle ut och leta siffror som var utplacerade i skogen mellan 1-20 i rätt ordning med början från 1 och så snabbt som möjligt göra brickan full.
Denna onsdagen hade vi WildKids-memory! Det gick ut på att det fanns 47 st par memorybilder som skulle hitta fram till varandra. Varje patrull hade varsin skål som stod vid lägerelden, laget fick 1 kort i handen som de skulle ut i skogen och leta maken till genom att använda minnet och benen..:)
Jag hade placerat ut 5 st påsar i alla väderstreck 100 meter från vår eldstad, och i varje påse låg några memorykort som man skulle kika på om dom hörde ihop med den bilden laget hade i handen. det gällde att koppla på minnet och samarbeta för att så snabbt som möjligt hitta paren.

Torsdagarna: Orientering. Förra veckan hade jag gjort en egen karta över Gripsnäs och lagt en bana med 7 kontroller som var matte-tal man skulle svara på. Alla klarade det alldeles utmärkt! Denna veckan hade vi en stämplingsbana med "riktiga kontroller" och de äldre eleverna började också med karttecknen som alla skall lära sig innan skolans slut tänkte jag.

Fredagarna: Yoga och Röris. Ställningarna denna gången var: 3 ggr solhälsning, triangel, tornet, krigare B, örnen, kråkan, halv fjäril, Marichys ställning, fjäril, skulderstående, plogen, fisken och avslappning med regnbågslandet.....

Trevlig Helg allihop! :)
Ulrika

Tyvärr blir det inga bilder, tekniken och jag har kommit på kollisionskurs för tillfället:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar