fredag 21 oktober 2011Hälsoprofil och Heartware v 41 och 42

Jahapp, då var denna veckan också till sin ända! :)

På idrotten har vi bl a haft olika hinderbanor, Skeppsbrott/Inte-nudda-marken-bana med kull där en apa och krokodil varit kullare. Apan skall kulla på högre höjder och krokodilen på lägre. Skeppsbrottet var en populär lek!
Till på köpet hade t o m Karlsson på taket varit där och stökat till i idrottshallen under natten så vi var tvungna att leka dom här lekarna;). Vi hade ju egentligen tänkt ha handboll, men det gjorde inget att det här kom emellan.

Handboll har varit på tapeten nu ett par veckor, och det är också populärt, då framförallt när vi kör små matcher i turneringar i lag om 3-4 st per klass.
Jag brukar försöka ha så få barn som möjligt i varje lag för att så många som möjligt skall kunna ha chansen att ha bollen så mycket som möjligt och utveckla öga-handmotoriken och delaktigheten. Det kräver som sagt att man blir mer alert och lär sig lättare att hitta bra placeringar i spelet och tänka till. Ligger till grund för samma tankeprincip i andra lagspel framöver.
Vi har också väldigt få regler: Man måste stå still när man har bollen och passa vidare, och man får inte tacklas. Dribbla eller gå 3 steg har bara 4:orna haft som regler ännu, som i vanlig handboll.
Vi tränar också överarmskastet (kärnkast/handbollskast).

Heartware: Vi håller för fullt på med det sista på Vinteräventyren och Drömäventyren nu, skriver på datorerna och ritar till, enligt Tragetons modell, och veckan efter höstlovet skall vi skypa med Renata igen och få en ny läxa att jobba med. Tills dess, den 7 nov, skall vi enas om hur vårt verkliga Vinteräventyr i januari skall se ut också för årskurserna 2-4.

Ha nu en mysig Hösthelg allihop! Själv skall jag bl a prova på zumbamarathon imorgon i 2 tim med våran Vivi på Hälsoskaparna :)

//Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar