fredag 7 oktober 2011


Heartware och Hälsoprofil v 40

Denna vecka har vi haft praktikant Josefin Skrifvars från Åbo Lärarakademi/Göteborgs Universitet med oss på idrotten. Hon kommer även att fortsätta vara med mig längre fram i höst.

Virpi Plate var min vikarie må och ti då jag var hemma. Hon var omtyckt! :)

Vi har börjat med BOLLAR denna vecka. Vi har haft stationer där man tränat att kasta, fånga, studsa, pricka, slå kullerbyttor med boll mellan knäna och balansera samtidigt som man studsar med bollen. Det var roligt att äntligen få plocka fram och börja med det här "på riktigt". Tidigare har vi mest haft lagspel med skumbollarna utomhus. Jag tycker att det är viktigt att alla tränar mycket med VARSIN boll i början för att träna upp öga-hand koordination och känslan med bollen

På onsdagen cyklade jag, Calle Lindqvist och Juho med 4:orna runt Gripsholms Camps Mountainbikebana i skogen, vi tog 5 km-spåret från Golfklubben. Det var också något helt nytt men VÄLDIGT roligt, läskigt, jobbigt och spännande!! :) Stigar med rötter och stenar, smala och bredare stigar och vägar och broar ibland som dök upp. Jag hörde skrik framför mig i skogen ibland och undrade om någon skulle ligga skadad när jag kom fram, men det gick lysande, alla klarade sig BRA och helskinnade!... Förutom att Calle fick punkterin så han fick springa med sin cykel på armen sista 2 km.. Det här vill vi göra igen!! Och kanske prova med årskurs 3 i vår. Tips till er alla att prova på det här om ni inte gjort det tidigare! Jag blev "biten" direkt, bra träningsmetod i naturen.

Tack för denna veckan! Ha ett skönt veckoslut allihop!!
Kram Ulrika

1 kommentar:

  1. Calle, vilken Calle, jo Calle, vilken Calle, jo Calle-Calle-Calle på biken...
    Tack!
    rektor Nina

    SvaraRadera