fredag 11 maj 2012

Hälsoprofil och Heartware v 19

Denna veckan har vi haft orienteringar av olika slag, både vanliga banor och s k "Stjärnorienteringar". I Stjärnorienteringen gjorde jag 5 och 6 olika kortbanor på lika många olika kartor över Apotekarängen. De blev kallade A, B, C, D, E och F. Eleverna sprang så många olika kortbanor man hann på lektionen, och fick ta dem i vilken ordning man ville. Det gör bl a att man måste tänka själv och inte kan springa efter någon annan, eftersom alla kan ha olika banor.
Jag blir faktiskt imponerad över hur duktiga eleverna är på orienteringen, jag tror att teorin i vintras gjorde susen för förståelsen. Min erfarenhet sedan tidigare är att dessa åldrar inte alltid klarar att springa banor av den här svårighetsgraden som dom gjort, så det känns bra. Spannet är ju iofs förstås väldigt olika hur mycket olika elever förstår, en del har förstått principen helt och hållet, medan andra bara börjat "nosa" på orienteringsporten. Men ändå.. KUL!

Vi har sprungit runt Hjorthagen också som vanligt en dag denna veckan.

Hoppas vi ses på Gripsholmsskolans Familjedag uppe på golfklubben på söndag kl 14.00! :) Det blir tävlingar på korthålsbanan, teknikträningar och fika efteråt för 30:-/pers för de som vill.

Själv skall jag försöka ta mig runt Göteborgsvarvet på 21 097,5 m imorgon, relativt otränad och halvrisig för tillfället. Men kul folkfest ser jag fram emot i alla fall!

Ha det så bra!

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar