fredag 4 maj 2012

Hälsoprofil&Heartware v 18

NU så har våren äntligen kommit! Vilken jättefin vecka vi haft, det var riktigt varmt i onsdags (20 grader!), träd och buskar börjar slå ut och utemöblerna bärs fram här på Gripsholmsviken:).
Nu går vi ut och kör för fullt med bl a brännboll, orientering, fotboll och löpning de sista veckorna.

Vi har fått en jättefin skolgårdskarta av Lennart "China" Karlsson från OK Grip som jag nu trycker upp för fullt i många exemplar och skall lägga olika banor med start nästa vecka. Det kommer att bli olika typer av orienteringar i vårt närområde, främst på Apotekarängen och Midsommarängen. Jag tänker att ni skall få se den t om HÄR!:) Orientering är en jättebra sport tycker jag. Både hjärna och kropp får jobba och det är precis som en skattjakt, man blir så glad när man hittar rätt kontroll!

Vi planerar också för de tre sommaräventyren och skall gå vandringsdelen igen nästa vecka för att närmare veta hur allt skall sättas upp och var vätskekontroller etc skall placeras. Skogen i Åker kan verkligen rekommenderas att vistas i. Den är så vacker och väldigt skiftande. Vi har fått hjälp av Bengt Sundelius som är expert på området, att hitta lämpliga stigar osv och han har också berättat om både geologin och historian i området. Vi skall försöka ge eleverna en del av detta också under äventyren så att de konkret genom vandringen i skogen skall kunna se hur naturen använts och formats genom istid och vikingatid o likn.

Nu en helt annan sak. Vi har haft problem med att en del elever kissar i duscharna, vilket leder till att det luktar VÄLDIGT illa i omklädningsrummen och att vi får problem med att ingen därmed vill duscha. Jag önskar att ni pratar med era barn hemma om detta, eftersom det ställer till så mycket för alla andra som kommer efter. Och gärna även att man spolar efter sig när man gått på toaletten.

Ha nu en skön avkopplande helg allihop. Snart drar mycket igång för många av oss!:)

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar