fredag 19 oktober 2012

Hälsoprofil & Heartware v 42

Denna veckan startade med "Cynthialoppet" då alla eleverna i åk F-5 sprang 2,6 km med start från Gripsnäs och mål i Gripsholmsviken. Cynthia som på dagen fyllde 40 år startade alla eleverna med startflaggan, stod och hejade vid målgången och bjöd på tårta i restaurangen efteråt, himla trevligt!

 Resten av veckan har vi haft lite racketsport, men satsat mest på Afrika-tema med lekar från Tanzania. Det blev "Lejonleken" där ett lejon försöker ta bybarnen och det var "Giraffkull", där giraffer blev jagade av leoparder och vi kände rytmen i afrikansk musik genom att bara dansa/gå rytmiskt i takt och känna känslan. Vi lekte också leken "Kom alla mina bybarn" då man skulle härma olika djur och människor i byn.
... Sist men inte minst så hade vi ju självklart världens/Afrikas/Sveriges största sport FOTBOLL! Dock fick eleverna känna på andra förutsättningar än vanligt i idrottshallen. Vi hade inte dom bästa bollarna denna gången och alla var tvungna att spela barfota. Jag berättade lite om en kille som jobbat som sportvolontär i Afrika som berättade att det är lyx att ha en hobby på fritiden i Afrika och att man spelar fotboll precis överallt, man behöver inga iordninggjorda fotbollsplaner eller bra fotbollar för att spela och tycka att det är kul! Där kan man t om spela med ihoplindade trasor.
Sen var veckan slut!


Trevlig Helg allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar