fredag 11 januari 2013

Denna veckan var den ursprungliga planen att åka längdskidor på Apotekarängen. Det blev dock inte så pga snöbrist, men vi hoppas att det snöar ordentligt fler gånger i vinter så vi får ta igen det! :)

Det vi gjorde denna veckan istället var något riktigt roligt, nämligen Kin-Ball! Kin-Ball är en ny sport från Kanada som har vuxit sig större och blivit populär i många skolor i Sverige idag.
Det går ut på att man spelar med en JÄTTESTOR ( 130 cm i diameter!) lätt boll som kräver engagemang och samarbetsförmåga av alla i ett lag om man spelar som vi gjorde denna veckan. Vi hade två lag på planen med ca 4-6 spelare i varje, det skulle vara en "fångare" på en plint i varje lag som skulle fånga/nudda bollen för sitt lag för att få poäng ( istället för att skydda ett mål så att andra laget inte får in bollen ).
Man för bollen framåt precis som man vill, inga regler finns nästan vad gäller det, och det är riktigt jobbigt och ganska tufft emellanåt.

Vi har också lekt "Tågresan" som är en springstafett där lagen tillsammans bestämmer sig för vart man skall åka i världen och man lämnar över biljetter istället för stafettpinnar till nästa person som springer ett varv runt "jorden".
Lite andra samarbets-kullekar har vi också haft som uppvärmningar och vi har också hunnit med att åka pulka på Gripsnäs med vissa klasser.

Nu har vi också snickrat till Vinterexpeditionen 2013, Juho och jag. Det kommer att bli tyngdpunkt på skridskoåkning denna gången. Men innan skridskoåkningen, som kommer att vara på eftermiddagen skall alla vandra till Åkes Ishall, 8 km, vilket också kommer att kräva sitt! Mer om detta nästa vecka! :)

Nu är det helg!
Ha det så bra allihop!

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar