fredag 18 januari 2013

Hälsoprofil & Heartware v 3

Nu har vi fått basketkorgar! Och nu har vintern kommit! Nästa vecka kommer vi att åka längdskidor hela veckan eftersom vädret ser ut som att det skall hålla i sig.
Vi har börjat lite smått denna veckan också med skidåkning i Apotekarängens skidspår på 1,5 km, och vi har också åkt skridskor på IP med en del av klasserna. Det är knivigt att få tid med de yngsta i F-3 att gå till IP eftersom det tar ca 1/2 tim att gå dit så de som har trängst i schemat får se fram emot Vinterexpeditionen och åka skridskor på fritiden med mamma och pappa om man är skridskosugen så länge.

Denna veckan har vi bl a haft Pippi-stationer med övningar som främjat balans, öga-hand-koordination, kasta-fånga, hoppa, springa, klättra och stödja.
Eleverna har fått jobba med att "skura Pippis golv" eftersom Lilla Gubben gått runt där med leriga hovar ( lagt ärtpåsar som skurborstar under händer och fötter och tagit sig fram), "steka ägg med Tommy i Pippis kök" ( Mjuktennisracket med ärtpåsar eller bollar och samtidigt gå balansgångsbana ), vi har "kastat skatter i sockerdricksträdet med Tjuvarna" ( kastat gula gyllene ärtpåsar i basketkorgarna), "klättrat i Herr Nilssons klätterträd" (.. på plintar både med kroppen uppochnervänd och gått framåt med bara armarna som stöd mellan två plintar) och sist men inte minst sprungit "Lilla Gubbens hoppbana" och lekt häst över hindren. Detta har varit ett roligt tema denna veckan!

Jag har i veckan också haft lite hjälp av Linn och Tyra i 4:an som brukar vilja hoppa in och hålla lektioner med mig när det passar i schemat eftersom att dom tycker det är kul att hålla lektioner och dom drömmer lite om att bli idrottslärare. Vi har många entusiastiska elever på vår skola, jättetrevligt tycker jag!

Nästa vecka är det som sagt skidåkning för hela slanten här på idrotten, hoppas graderna håller sig över -17 bara! :)
Ha en toppenhelg allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar