fredag 1 mars 2013

Hälsoprofil och Heartware v 9


Hoppas ni alla haft ett skönt sportlov! 

Nu är det ju faktiskt vår snart, vi ser nog alla fram emot den just nu!
Nu stänger vi så smått "Skidbutiken" och tackar för i år. Skolan tackar Fredrik Lennmark för de fina spåren och är glada att vi haft en fin vinter med en hel del snö vilket man inte kan ta för givet.

Vi har denna veckan haft Skypelektion i Heartware med Renata Chlumska som satt hemma i Jönköping och pratade med oss via storbilds-TV:n i Giraffernas klassrum. Alla fick med sig en läxa att fundera över, kolla med barnen hemma!

 Jag tänkte berätta lite vad som händer längre fram i vår och ge er några datum som ni kan komma ihåg nu när allt snart börjar hopa sig.

I april  börjar vi träna inför Stockholm minimarathon som går av stapeln på Stockholms Olympiastadion den 2 juni i år. Anmälan skall sker till mig senast 26 april, mer om det lite senare. Det gäller alla klasser från förskoleklasserna och uppåt.

Sommaräventyren skall vi också ha enligt traditionen förstås!
Vi kommer att fortsätta hålla till i Åkers vackra bergslag och Renata Chlumska stöttar oss och kommer också att närvara vid ett eller ett par tillfällen i skogen. Expeditionerna är till för åk 1-5 och det är variation och skall vara lite svårare och mer utmanande ju äldre man blir. Datum för dessa är fastslagna: 

3 juni åk 3
 4 juni åk 2
10 juni åk 1
12 juni 4:or och 5:or

Alla åldrar kommer att paddla, sen kommer det att variera mellan bl a vandring, cykel, och klättring. Dessa dagar behöver vi ett tjugotal föräldrar per Äventyrsdag, så boka gärna in er snart om ni redan nu vet att ni vill och kan! Det brukar vara populärt att vara med den här dagen.

Vi skall heller inte glömma den färska traditionen ”VÅRRUSET” i Stockholm för alla hurtiga mammor och kvinnlig personal på skolan som i år är måndagen den 27 maj. Anmälan skall ske till mig senast 17 april om man vill ingå i en av våra picknick-grupper. Mer även om detta senare via anslag och hemsidan.

För övrigt skall vi snart inviga och fira att vi har en idrottshall med mer inredning. Vi har bl a fått två par lodlinor, basketkorgar, två bomsystem med räck och ribbstolar vilket gör att vi kan variera oss mer  och framförallt får mer möjlighet till att klättra och hänga vilket är viktigt. Det är lättare att få benträning tillgodosedd än armar, axlar och rygg, och det är viktigt att stärka dessa muskelgrupper. 

För övrigt har vi bollspel med basket nu framför oss i två veckor och önskade lekarna Äppelgumman och Kinesiska muren, samt annat smått och gott som vanligt! :)

... Och ”ChickenRace”-loppet runt Hjorthagen har vi på Skärtorsdagen också, icke att förglömma! Gärna utklädda i något gult! :)

Ha det så bra så ser vi alltså fram emot en vår full med fart här på Gripsholmsskolan!


( Hittade två bilder från första året på våra förskoleklassbarn som blivit Björnar i trean idag, jag var tvungen att sätta in dem;))

Hälsningar Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar