fredag 17 maj 2013

Hälsoprofil & Heartware v 20

En vecka fylld av tester!

Det är mycket tillfredsställande för mig att ha dessa MUGI-tester (Motorisk Utveckling som Grund för Inlärning) som jobbar med idrott hela tiden att på samma sätt som de övriga lärarna i andra ämnen kunna ha ungefär som ett prov där man ser resultat av sitt arbete. När vi har dessa återkommande tester kan vi ju se om satsningen på mycket rörelse som vi har på Gripsholmsskolan leder till resultatförbättringar även inom motorikens område.

Vi har under veckan både Linda och jag glatt konstaterat att vi ser klara skillnader generellt på elevernas resultat denna gången jämfört med förra gången i höstas.
Framförallt ser man skillnad på de barn som hade mycket medrörelser och omogen, osäker motorik tidigare, att många av dessa har gått framåt.
I förskoleklasserna vågar jag nästan påstå att den mesta och största utvecklingen skett sedan i höstas.

Vi kommer att fortsätta med dessa motoriska tester 2 ggr per läsår och syftet med dessa är ju självklart framförallt att fånga upp de elever som behöver mer motorisk träning eftersom vi vet att det är så viktigt för helheten i barnens utvecklingsprocess. Dessa kommer att erbjudas extra träning med Linda som är utbildad i detta och jobbar med detta på Gripsholmsskolan.

Här kommer lite bilder från veckans test med Zebrorna!

Ha en fin helg i solskenet!
Hälsningar UlrikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar