fredag 4 oktober 2013

Hälsoprofil & Heartware v 40

Nu är vi i full gång med terminen, alla nya namn börjar sätta sig och vi har i princip alla lektioner inne i idrottshallen från och med nu.
Det har denna veckan varit mycket olika lekar med tyngdpunkt i samarbetsträning och uppmärksamhetsträning.
Skattjakten är ett nyttigt strategispel där man tränar detta och alla rör sig hela tiden. Man är två lag som skall röva det andra lagets skatter, befria kamrater i fängelsehålan samtidigt som man skall skydda sina egna två skattgömmor.
Vi har haft Kinesiska Muren som är en laglek (4 lag) där man skall komma förbi två vakter på kinesiska muren och försöka ta skatter ur skattkistan på andra sidan salen utan att bli tagen av vakterna . Det har varit olika kullekar, som Fängelsekull där man aktar sig för poliserna och måste räkna och hålla uppmärksamheten vid liv då det bara får plats 5 st bovar i fängelset och man måste gå in och ut i ordning. Vi har haft Korv med Brödkull där två kompisar måste hjälpa till att bygga ett bröd runt den kullade som blivit förvandlad till en korv och läsa en ramsa tillsammans.
Vi har också haft Basket-Fia denna veckan med basketbollar. Då är man 4 st lag och jag har byggt upp en spelplan som ett Fiaspel med rockringar. För varje mål laget gör med basketbollen i basketkorgen så flyttas spelpjäsen ett steg tills man gått ett varv och först skall kasta sig in och ta diamanten i mitten.
Vi har haft kramkull också så här på fredagen då man får krama den som blivit kullad för att fria, vilket faktiskt är riktigt uppskattat. Jag brukar göra det om jag känner att gruppen tycker sådant är ok.
En rätt tuff hinderbana med en hög rutschkana i torsdags .... och vi har också haft löpning i Hjorthagen en lektion denna veckan med vissa av klasserna.
... Det är mycket vi hinner med på en vecka. Och det är mycket skatter och diamanter just nu! :)
Jag lägger in lite bilder ifrån veckan som gått.

Ha det så bra i helgen allihop!
Kram UlrikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar