fredag 18 oktober 2013

Hälsoprofil & Heartware v 42

I tisdags hade förskoleklassen Makrillarna/Tvärtom-kurragömma i Hjorthagen vilket var riktigt uppskattat! Alla står i ring, blundar och räknar till 40 utom en som springer och gömmer sig. När man letar och hittar den som gömt sig skall man smyga intill och lägga sig som makrillar på rad och när alla hittat fram så väljer man en ny person som springer och gömmer sig. ALLA vill såklart gömma sig någon gång, så vi måste fortsätta att leka den här leken kommande tisdagar också.

Vi har haft Gladiator-leken också som kräver både snabbhet, smidighet och strategiskt tänkande. Man är två lag och det ena laget serverar/hämtar hela tiden mjukbollar till två skyttar som hela tiden kastar bollar mot andra laget som försöker ta sig in på arenan och ta skatter ur en skattkista på andra sidan salen. Man byter  skyttar varje minut och roterar så att alla får vara. Då krävs uppmärksamhet och att man inte står och sover för då lyckas andra laget sno åt sig flera skatter om man har otur.

Vi har också haft Sebastian Stuben som praktikant denna veckan, det är alltid trevligt med praktikanter. Sebastian har haft Harry Potter-leken och assisterat på olika sätt.

Hinderbana med massage efteråt i torsdags var det också och vi har fortsatt med löpning en dag i veckan för en del av klasserna.

Nu vill jag också passa på att slå ett slag för Run Fight Cancer-löpningen i Lottenlund den 26:e, dvs nästa lördag. Vi kommer att lotta ut ett fint pris från skolan som Jesper Waldersten har skänkt. Lotterna kan köpas redan idag av Katarina på Expeditionen för 50:- styck. Dragningen sker den 26 oktober på plats av speakern Per från Idol.
Vill ni anmäla er på loppet så gör inte vi det längre från skolan utan det gör ni från och med nu själva på hemsidan för RunFightCancer och kommer bara till Gripsholmsskolans samlingsplats nästa lördag.
Vi är idag 63 st anmälda från skolan! TOPPEN!

Hanna Widuss är min vikarie nästa vecka då jag far på resa till Sri Lanka. Hon kommer att ha Smörgåsbord på schemat nästan hela veckan förutom då lektionerna är utomhus. Smörgåsbord betyder ju att man får välja på olika aktiviteter i idrottshallen.

Så vi ses v 45 igen med handbollstema på idrotten i två veckor!

Ha det fint!
Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar