fredag 6 december 2013

Hälsoprofil & Heartware v 49Vi har haft en bollperiod på skolan fram till denna veckan. Det har varit en vecka handboll, en vecka innebandy och en vecka basket. Då har hela temat legat runt "mig och bollen", dvs alla har haft varsin boll ( och klubba ) och jobbat på stationer och i banor och haft olika bollövningar för att utveckla sin egen bollkänsla och öga-hand-motorik. Därefter har vi spelat självaste spelet med enkla regler och i små lag som vanligt där alla får chansen att utvecklas i spel, hitta positioner samt att det också sätter lite press på alla i laget att inte "försvinna bort i sin egen värld".

Denna veckan har vi haft mycket konditionsträning, koordination och balansträning i form av "Skeppsbrott" där vi leker att Titanic förlist och två pirater jagar passagerare. Man skall försöka att inte nudda golv/hav utan hålla sig på alla utspridda redskap i salen. Blir man tagen eller kliver utanför så åker man i fängelse. Om piraten kliver i vattnet straffas denne genom att göra styrkeövningar och samtidigt räkna till "10 hajar". Barnen gillar denna lek, det är full fart och enkla regler och mycket spänning.

Vi har också haft det traditionella teoripasset "ISVETT" i alla mina klasser denna veckan. Vi ser en film om Säkerhet, Kunskap och Utrustning i samband med aktiviteter på isen. Vi diskuterar och i årskurserna 2 och uppåt hade vi även skriftligt prov på filmen som avslut på lektionen. Det blev lite pirrigt för vissa, men det gör inget tycker jag, det är bra att träna på att fokusera och skärpa till sig i vissa stunder. Jag gjorde detta framförallt för att jag för egen del vill se vilka som tar till sig metodiken med film och vilka som inte gör det. Det känns viktigt för mig att få reda på hur lektioner kan utvecklas och göras bättre för att alla skall lära sig på bästa sätt.

I veckan hade vi påhälsning av "Förstelärarna" i idrott och hälsa från Eskilstuna Kommun vilket var riktigt trevligt. Vi lärare i idrott är efter besöket nu inbjudna att medverka i deras idrotts-nätverk då jag saknat det och Strängnäs inte har något sådant. KUL! Liga och Anna-Karin, som de hette, kom för att de ville se hur vi gjorde MUGI-testerna så de fick en uppvisning av hur vi gör det i två klasser, Zebrorna och Hjortarna. De var imponerade och ville organisera upp och från och med nu också starta tester i Eskilstunas skolor


.

Den tid som är kvar nu fram till jul består av Lusselekar, lite dans och lite annat!
Ha en fin förhoppningsvis VIT helg allesammans! :)
Ulrika

1 kommentar: