fredag 15 november 2013

Hälsoprofil & Heartware v 46

Handboll har mest stått på programmet nu i två veckors tid och en del lektioner med bollstationer för att eleverna skall känna sig säkrare med bollen på tu man hand.
Handbollen på mina lektioner ser lite olika ut beroende på hur gamla barnen är. I förskoleklassen har vi mest jobbat individuellt med bollen och lite parövningar då bollen kastas mellan varandra och man övar kasta-fånga. Det är mycket "jag och bollen" för att skapa säkerhet öga-hand-koordination. Men också med lite utmaningar förstås!

I årskurs 1-3 har vi enklare regler och spelar en del matcher i småturneringar med få spelare (3-5 st) i varje lag för att aktivera alla i laget och man måste engagera sig i spelet för att lära sig hitta bra positioner. Där har vi den enkla regeln att man står stilla när man har handbollen i sin hand och passar vidare till lagkamraterna som skall hitta bra positioner att stå på. Vi har också "målvaktens område" där bara målvakten får röra sig.

I årskurs 4 börjar vi med de riktiga reglerna då man får dribbla och ta tre steg och spela i positionerna "mitt-9:a", "linjen" och så vidare. Där har vi både spelat småturneringar eller en helmatch i 1 timme med avbytare.
… Visste ni förresten att rektor Nina har varit i det finska landslaget i handboll??!! :)…

Det har varit riktigt roligt med handbollen, eleverna gillar det och det är en bra sport som har samma  grund som andra lagsporter.

Nästa vecka kör vi igång med innebandy och vi skall också återuppta basketen under kommande veckor.

Jag var på Röriskurs förra veckan och lärde mig nya passet i Röris 6 på Friskis och Svettis Lindhagen i Stockholm.  Det var ett riktigt bra pass både vad gällde övningarna och musiken. Röris är bra för rytm och taktkänslan, det är mycket koordination och balansträning. 
Det kommer också att dyka upp nu i dagarna under lektionerna.

Ha nu en fin helg allesammans!
Vänliga hälsningar Ulrika



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar