fredag 7 mars 2014

Hälsoprofil och Heartware v 10

Nu har vi en blandad period fram till påsken. Det innebär att vi både har olika lekar, bollspel och redskap. VI har också extra grundmotorisk träning i vissa av klasserna en gång i veckan fortfarande.

I Heartware håller vi på med uppföljningen tillsammans med Renata som sker via skype klass för klass.
Renata kommer hit onsdagen den 2 april igen och skall förbereda alla skolans elever inför Sommarexpeditionerna.
Sommarexpeditionerna kommer att vara följande datum:

27/5 Krampan  1:or
28/5  Krampan  2:or
3-4/6 5:or och 6:or  Mot Stallarholmen (övernattning)
5/6 Taxinge 4:or
9/6 Taxinge 3:or

Mer information om Expeditionerna kommer snart!

Under veckan har vi haft två tränare från Strängnäs Tennisklubb här som lärt våra 2:or tennis under en hel förmiddag i nya stora fina hallen på Hammarens IP. De kommer att fortsätta träffa eleverna igen den 9 april under en förmiddag på ungefär samma sätt, men med lite mer matchfokus. De var imponerade över att alla eleverna var duktiga på att springa, något som senaste åren blivit sämre och sämre bland barn som kommer till deras träningar. Kul att höra tyckte jag!

1:orna har egna lektioner nu precis som 2:ornat haft. De planerar två och två eller tre i grupp och genomför en lektion som skall innehålla uppvärmning, huvudmoment och avslut för sina klasskamrater. Vi avslutar som vanligt med feedback. Uppskattat och nyttigt!

De äldre eleverna från årskurs 4 och uppåt börjar nu ha en lektion i nya hallen på Hammaren vilket är jättekul och ger helt andra möjligheter än tidigare. Björnar och Vargar börjar träna inför Stafettkarnevalen nästa vecka under idrotten dessutom, med reaktionsövningar och konditionsträning en lektion av varje i veckan. I april blir det även träning inför Stafettkarnevalen efter skoltid under tisdagskvällar.

Sist men inte minst gjorde vi bra ifrån oss på Skolsimmet i Strängnäs i måndagskväll! 4 lag var representerade från skolan och gjorde bra ifrån sig.
Björnarnas lag 1 gjorde en fenomenal insats och vann med 20 sek före tvåan, Montessoriskolan. De går nu vidare till regionsfinalen i början av maj i Strängnäs. Då måste vi vara på plats och heja.Här kommer lite bilder från veckan!

Trevlig Helg!
Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar