onsdag 17 september 2014

Skoljoggen


Under de senaste veckorna har vi fått uppleva många fina och soliga dagar utomhus. Förutom de vanliga idrottslektionerna har vi dessutom haft två speciella dagar i idrottens tecken. I fredags ordnades en mycket lyckad "Multisportdag" på IP för klass 2-7. Då fick eleverna pröva på olika aktiviteter så som dans, tennis, lekar, mini-US Marin samt flera olika bollsporter och friidrottsgrenar.

Idag, onsdag, var det "Skoljoggen" på eftermiddagens schema för hela skolan. Skoljoggen ordnades i år för 32:a året i rad och arrangeras i skolor runt om i hela landet. Den frivilliga springslanten som samlades in går till SOS Barnbyar. Mer info om skoljoggen finns att läsa här.

Skoljoggen är ingen tävling och alla väljer själv om man vill gå/jogga/springa. Och som det joggades, spurtades, promenerades och hejades! Många målgångar skedde hand-i-hand (vilket tyvärr var svårt att hinna fånga på bild på grund av den höga farten). Jag tror ingen kunde låta bli att ryckas med i den glada stämningen som rådde kring målområdet. Tänk vilken fin tradition denna "jogg" är på många olika sätt. Här följer några fina glimtar från dagen. 

Uppvärmning


Samling på Apotekarängen inför starten. Här är det F-åk 2 på tur.


Startskottet gick i flera olika omgångar.

Saftutdelningen förbereds.
Törstiga löpare efter målgången.


Nöjda, trötta och rödbrusiga elever och lärare hittades i målområdet. 


Ivriga supportrar längs det stämningsfulla upploppet.


Ulrika som vi har att tacka för detta fina arrangemang hejade också fram varje elev ända fram till målet.Mycket bra kämpat alla elever och personal!

Ha ett bra veckoslut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar