söndag 12 oktober 2014

Heartware kick-off

Terminen är nu halvvägs och inomhussäsongen på idrottslektionerna har inletts i de yngre klasserna och inleds för de äldre eleverna den kommande veckan.

I och med onsdagens kick-off kom terminens heartware-arbete igång på allvar. Skolans mentor Renata Chlumska besökte oss och vi fick lite extra inspiration till att arbeta med och utveckla egenskapen "heartware". Vi blev påminda om att denna egenskap finns i oss alla men behöver tränas för att vi ska kunna använda den på bästa sätt i vår vardag.

I år fick årskurserna 4-7 pröva på ett nytt upplägg med olika praktiska stationer. Renata berättade om utrustningen hon hade med sig upp på Mt Everest. Hon pratade också om betydelsen av mat, vatten och säkerhet.


Eleverna fick träna på att gå på stege. Renata tränade på detta hemma i vardagsrummet för att förbereda sig inför att gå på stege över glaciärsprickor. All träning börjar med ett litet steg.

Här övar eleverna på att gå på slackline.


Klätterväggen var populär och samtidigt skrämmande på ett positivt sätt.


I de lägre klasserna visade Renata bilder, berättade om sina äventyr och svarade på många av alla finurliga frågor som t.ex. "har du någonsin gett upp?" Klasserna fick en hemläxa i heartware till nästa träff.

Dagen avslutades med Renatas föreläsning för föräldrar och andra intresserade. Detta var en mycket inspirerande kväll där vi blev påminda om att allt är möjligt bara man tror tillräckligt mycket på sig själv. Saker tar tid och vi ska inte vara rädda för att ha tråkigt. Det är attityden som avgör om vi orkar vara uthålliga.


Hennes inställning och energi smittade av sig; att se möjligheter och inte begränsa sig, att utmana sig själv och testa på nya saker. Varför inte t.ex. börja med en helt ny hobby som jag aldrig testat förr? Hon gav flera exempel på att små små steg kan ge otroliga resultat. Resultat av olika slag kräver inte främst stora eller starka muskler, utan snarare styrka i hjärnan och hjärtat. Och tänk gott folk, att denna styrka kan man träna sig till!:)

Ha en fortsatt fin höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar