onsdag 27 maj 2015

Expedition åk 1

Idag när det var åk 1 på tur hade vi verkligen fint väder. Soligt och precis lagom varmt. Dagens expedition bestod av paddling och cykling. Vi ledare och föräldrar kanske utmanades lite extra under paddlingen.  Det gällde att ha koll på styrningen med vindpustar som tog tag i kanoten så fort de fick chansen. Eleverna kämpade på mycket bra vilket resulterade i att vi kom fram till målet för paddelturen, lunch efter 6 km paddling (fågelvägen - vissa av oss fick nog en bra mycket längre sträcka :)


Spänning och förväntan i luften. För en del var det första gången att paddla, för många var det första gången att paddla en så pass lång sträcka. Kanotkungen (som även hade prinsen med sig) berättar för oss vilken utrustning vi behöver, hur vi ska använda paddeln och vad vi bör tänka på.
                                Hitåt, dvs. framåt, pekar fören när vi har full koll på läget och riktningen.


Så här kan det se ut sekunderna efter att den som styr har glömt sin uppgift och istället plockat upp sin mobil för att fotografera.


                                                               Lunch- och lekpaus.Efter lunchen inleds den 11 km långa cykelturen. Cyklarna hade var och en själva ställt på rätt plats i förväg. Längs vägen fanns uppiggande skyltar som berättade hur långt vi cyklat och hur långt vi hade kvar. Väl framme blev det grillade hamburgare.

Ännu en lyckad dag till ända! När alla hade ätit och lekt färdigt och började gå mot sina bilar kom regnet. Tänk vilken tur vi hade! Nu börjar Rävar och Hjortar redan vara rutinerade äventyrare med två "riktiga" expeditioner bakom sig under sitt år på årskurs 1.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar