onsdag 3 juni 2015

Expedition åk 4, 6 och 7



I år blev det en lång vandring längs Sörmlandsleden för klasserna 4, 6 och 7. Närmare 90 personer (inklusive lärare, rektor och några föräldrar) gav sig av 8.15 på morgonen. Efter att ha delat upp och packat ner mat, stormkök och bränsle i egna ryggsäckar bar det av på den två mil långa vandringen. Alla bar också på minst två liter vatten. Eftersom målet är att varje klass i åk 9 ska bestiga självaste Kebnekaise var detta en bra träning.  



Sörmlandsleden bjuder verkligen på det mesta man kan vänta sig av en vandringsled. Varierande terräng med olika typer av skog och natur, sjöar, brantare partier, kulturella sevärdheter m.m.



Lunchen, chili con carne, lagades av eleverna själva som var uppdelade i matlag på fyra personer. De flesta tyckte att maten blev jättegod, betyget 10 av 10 hördes till och med ute bland stormköken. Om det berodde på att vi redan gått långt och var hungriga, att vi lagat maten själva, att vi åt utomhus i frisk luft och ren natur, att det var så trevlig stämning i matlagen eller helt enkelt att maten blev otroligt god är svårt att säga. Troligen en kombination av allt :)







Efter lunchen var det bara att fortsätta vandringen. Nu med lite lättare packning då vi både ätit och druckit.





Slutmålet, Krampan, nåddes med gott humör. Där gjordes pinnbröd och grillades hamburgare. Alla fick testa på tekniken och utrustningen som krävs för Via Ferrata. Det är en blandning av vandring och klättring som kan används på brantare partier för säkerhetens skull. Detta var möjligt att pröva på tack vare Robert som höll i det hela och byggt upp en via Ferrata led bara för oss. Tack Robban!









Tack för en utmanande, lärorik och rolig dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar