torsdag 12 november 2009
Lek, Idrott och Hälsa v. 46

Måndag: Full fart med"Röris" i Gula Huset! Vi avslutade lektionen med leken "Gissa massagen" där vi delade upp klassen i 2 grupper, en som blundade och satt i ring och den andra delan av klassen masserade dom som blundade. Sen skulle man lista ut vem det var som masserade just mig... Lite spännande..:) Och så turades vi...

Tisdag: Full fart igen på Afrodansen med Sara på Hälsoskaparna!! Vi tvättar och drar på oss gummistövlar varje tisdag nuförtiden! :) Det är så roligt!! Och jag vill påminna igen om att eleverna tar med sig vattenflaskor på tisdagar!

Onsdag:
Wildkids på Nordpolen. Vi hade memorytävling! Jag hade placerat ut dubletterna av varje par i olika hinkar på olika platser ca 100 m bort i olika riktningar och så skulle man försöka springa och samla ihop sitt par och komma ihåg vilka andra kort som låg i varje hink när man fick nästa par att leta efter..
Vi gjorde också "stjärnan", en lek i ring där varannan lutar sig framåt och varannan bakåt så att det bildar en stjärna.
Vi hade också "robotleken" där 1 pers är robotskötare och tar hand om sina 2 robotar. Man sätter igång dom och sen måste man styra ihop sitt robotpar igen när dom går iväg. Mycket skratt blev det när robotarna fastnade i staketet el vassen...:)
2:orna hann även med en "däckstaplar-tävling", att försöka få så många däck staplade på 2 minuter som möjligt! 11 däck blev mest!

Torsdag:
Idrott ute! Vi hade "välta kon"-leken som uppvärmningslek. Då är man i 2 lag och 40 koner är ute på spelplanen, hälften ligger och hälften står. Uppgiften är att ena laget ställer konerna och andra laget välter koner, allt sker på samma gång. Vid slutsignal räknar jag hur många som är välta resp står upp.
Vi hade "skattjakten" idag igen, vilket vi hade även för 3 veckor sedan. En strategi-lek med 2 lag med mycket spring, lek och stoj! :)

Fredag:
Simning för örnar och 1:or! Lejon och 2:or dansar med Nina i Gula Huset!

Ha en jättemysig helg allihop!
Själv är det MIN tur att äntligen få besöka FINLAND!!! :) :)
Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar