torsdag 26 november 2009



Lek, Idrott och Hälsa v. 48

Måndag: "Röris" i Gula Huset. Alla är duktiga och kör stenhårt och jag har planerat att till nästa vecka lägga till 2 st intensiva låtar till programmet så vi får köra ett litet längre pass med lite mera puls!! Massage som avslutning som vanligt.

Tisdag: "Vi kommer upp, upp, och himlavalvet ner" sjöng förskoleklasstjejerna i omklädningsrummet på Hälsoskaparna denna tisdagsmorgon innan vi satte fart på afrodansen! Det är så härligt när man ser att alla börjar lära sig att dansa till rytmerna och de lever sig in i det vi gör! Tack Sara för trevliga tisdagar med Dig! :)

Onsdag: WildKids i Nordpolen! Vi hade ett "Rörelsespel" i form av en spelplan med spelpjäser varje patrull ansvarade för. Man skulle få ner en boll med en annan boll för att kunna gå vidare på spelplanen och för varje ny ruta hade jag lagt uppgifter som hela patrullen skulle lösa tillsammans. T ex bygga en människostaty som jag skulle titta på och godkänna, tillsammans lösa matteproblem med papper och penna som låg i Gula Husets hall, bolla 3 varv runt i gruppen, springa hand-i-hand det fortaste man kunde till skolan och tillbaka, gå baklänges, gå kräftgång och lite annat.

Torsdag: Idrott ute! SVT var här och filmade medan vi hade idrotten.:)
Vi hade "Plåsterkull" som uppvärmning där man håller sina händer där man blir träffad av mjukisbollen tills man "inte har några händer kvar" då man måste uppsöka sjukhuset (sandlådan) och räkna ner från 20 till 0 för att bli frisk igen! ;)
Vi hade också lekarna "Bananjägaren" och "Brevbäraren".
Bananjägaren är en lek där man i små lag skall försöka ta bananer som ligger i mitten av området där tigrar går runt och vaktar och skall försöka kulla dom som försöker ta en banan. Om man blir kullad av en tiger är man tvungen att göra 10 st armhävningar i sin boplats och lämna tillbaka en banan.
Brevbäraren handlar om att 2 lag skall posta brev till sin egen brevbärare som gömt sig någonstans. De skall först hitta honom och sedan springa med varsitt brev i taget till honom så fort som möjligt.

Fredag: Ingen simaktivitet - ADVENTSVANDRING till kyrkan!

Mysig helg önskar jag Er alla!
Vi kanske ses på adventsmarknaden i Mariefred på söndag!
//Ulrika

1 kommentar: