torsdag 10 december 2009

Lek, Idrott och Hälsa v.50

Måndag: "Röris" med extramaterialet, låten"Cara Mia" och även lite extra armhävningar och situps för våra "stora elever" innan den obligatoriska massagestunden.
Det är rätt härligt när alla kan sjunga med i låtarna (...och härma "rörisrösten" samtidigt som dom gympar på för fullt!) :)

Tisdag: Afrodansen gick jättebra! Nästa tisdag är det sista gången vi har Sara, hon slutar tyvärr sin tjänst på Hälsoskaparna då! Men vi kommer att få en ny afro-instruktör som heter Ewelina troligtvis.

Onsdag: Vi byggde vidare på bostäderna på Krumeluntberget, enligt elevernas önskemål. Jag var lite "feber och ont i halsen-sjuk" så det fick gärna bli en lugn prestation från min sida..

Torsdag: Vi hade "Lussebulls-kull" och "Julklappsjakten" på idrotten idag! Mycket spring och jultema för hela slanten! :) Se bilderna!
"Lussebullskull" innebar att 2 st bagare skulle kulla alla "degkluttar" som sprang omkring, och om man blev tagen skulle man ställa sig som "en halv lussebulle" och vänta på att någon sprang fram och ställde sig likadant så att man blev en hel lussebulle och så skulle man säga " 1, 2, 3 God Jul", sedan var man friad...
"Julklappsjakten" var ungefär som "Busungar" men nu var jag jultomten som förvarade en massa julklappar utanför tomteverkstaden som barnen nere i byn skulle komma upp och försöka ta utan att bli sedda av mig. Mycket skojigt tycker barnen och pirrigt i magen att få gömma sig inom en viss tid...

Fredag: Vi utbildar oss i "isvett"! Vi skall titta på en film om isar och säkerhet, hur, var och när isarna är tunna, jag visar isdubbar, pik och säkerhets-/hansalina och pratar lite kring förlängda armen och hur man larmar vid isolycka.
Trevlig Luciahelg allesammans!

// Ulrika

1 kommentar: