torsdag 14 januari 2010Lek, Idrott och Hälsa v 2

Vi har haft en helt fantastisk vinteridrottsvecka här på Gripsholmsskolan! Jag har aldrig varit med om att elever på rasterna sätter på sig pjäxor istället för sina vanliga vinterkängor och går ut och åker längdskidor! Härlig syn det har varit att se det krylla av små skidåkare i vintersolen överallt här utanför fönstren!
På eftis har vi också haft skridskor, pulka och skidåkningen här på Gripsnäs varje dag!
En del av eleverna kommer till skolan på morgonen med träningsvärk just nu! Det är ju väldigt väldigt bra:)!
För er som inte vet så har vi också ett "sportlotteri" nu i samband med allt detta vintersportande. Det går ut på att eleverna får ta en lott för varje 30 min skidor/skridskor de utför utöver vanliga idrotten varje dag. Vi lottar ut 10 priser när ringen är slut på lotter, vilket vi började med nu i morse för att stimulera motivationen ännu mer! ;) Det kommer vi att ha så länge det går att åka skidor och skridskor (..Det är också ett bra sätt att lära sig ta ansvar för att kolla tiden vid aktivitet och se till att hämta sin lott, hålla ordning på dom i flera dagar ;) och lära sig siffror mellan 1-100...)

Jag måste också säga att jag är så tacksam och imponerad av alla er föräldrar som fixat skridskor och skidor och klär era barn så bra så ingen gnäller att dom fryser! TACK! Annars skulle detta aldrig fungera så BRA som det gör!

Måndag: Dags igen att köra hårt med "Röris"! Jag håller på att leta äldre rörisprogram att alternera med nu när vi skall ha ett rörispass till i veckan under perioden fram till sportlovet.

Tisdag: Afrodans för 1/2:orna med Ewelina, ny fröken för oss, på Hälsoskaparna. Vi var i djungeln med Ewelina och vi hade "banankull" som uppvärmning och avslutade passet med "popcornleken":) som var kul!
Förskoleklassen hade kommit igång med skid- och skridskoåkning på rasten när det var dags att gå och vi lät klassen vara ute och sporta istället för att stressa iväg. Dessutom var det en del som hade glömt kläder.
Vi kommer att ha Afrodans i 2 veckor till, sista tillfället blir den 26 januari för den här gången.
Efter Afrodansens slut skall vi ha yoga i Gula Huset varje tisdag till sportlovet.

Onsdag och Torsdag: SKRIDSKOR för fulla muggar! Vi har en jättefin naturrink nedanför Orangeriet där vi kan ha vår skridskoundervisning just nu.
Vi hade lite olika "ramla"-övningar för att "lära sig" ramla och komma upp på skridskorna, "statyleken"(att kunna åka runt och därefter vara helt stilla vid signal och hålla balansen) och lite olika sorters utmaningar på skridskor som t ex att kunna stå på ett ben, göra sig till en liten köttbulle osv. Vi hade också "fågelbo"-leken där man vid given signal efter att ha "myllrat" snabbt skall ta sig till ett av bona (rockringar) där det max fick vara 4 barn i varje. De äldre eleverna hade även kullekar i form av "Bildåre"-leken. Kullekar på skridskor är det inte riktigt dags för i förskoleklassen ännu. De som har velat har också fått spela bandy!

Fredag: Eleverna hade "Röris"-uppvisning själva för Nina och mig i Gula Huset! Dom kan nämligen hela programmet utantill nu! :) SÅ DUKTIGA! Nu skulle barnen kunna vara gympaledare med familjen hemma! :)

Jag önskar Er alla en jättefin helg!
// Ulrika

1 kommentar:

  1. Jag var SÅ imponerad av Röris-uppvisningen. Röris kommer att bli en programpunkt på den kommande vårfesten i samband med skolavslutningen i juni.
    rektor Nina

    SvaraRadera