torsdag 21 januari 2010

LEK, IDROTT & HÄLSA v. 3

Denna vecka har vi börjat gå till Mariefredsskolans lilla idrottshall, och det gör vi med ALLA eftisbarnen. Det har vi planerat att göra hela terminen. Det var kul att vara inomhus och vi hade innebandy, fotboll, pingis, lianer, ringar och truppgympamattan framme, så fick man välja vad man ville göra. Vi kommer in redan kl 14.40 så vi får dryga timmen där. Alla är väldigt duktiga på att promenera hela vägen.

Varje övrig eftermiddag har vi varit ute på Gripsnäs hela tiden fram till kl 15.45 och barnen har fått välja mellan skridskor, skidor eller pulkaåkning. Många har valt skridskoåkning och har åkt i hela 2 tim varje eftermiddag! Då har vi också serverat mellis-picnick på skridskobanan. Det är mycket skidåkning också fortfarande både på raster och eftermiddagstid! Många har lärt sig att sätta på sig utrustningar själva nu, det känns bra för oss ;)! De ger sig också oftare ut på "svarta banan" med pirriga backarna som är längre än den "snälla gröna banan".
I pulkabacken har alla åkare hjälpts åt att bygga "gupp" för att få det där extra-extra ;).
Vi har också fortsatt med vårt "sportlotteri" denna vecka och hade dragning i morse i storsamling med 10 nya priser! Det fortsätter vi med även nästa vecka eftersom vi har sån tur att vintern fortsätter!


Måndag: Alla hade Röris-uppvisning för mig i Gula Huset och vi hade extramaterialet "Cara Mia" som extra konditionsnummer.

Tisdag: Afrodans på Hälsoskaparna med fallskärmslek och banankull och popcornslek för förskoleklassen som 1/2:orna hade förra veckan. Skoj!

Onsdag: Jag åkte med 1:or och 2:or till Åkersbadet för simning och Ia och Stefan åkte skridskor med förskoleklassen.

Torsdag: Vi var på skridskobanan och hade övningar med isdubbar, hansalina och ispik för att omsätta teorin vi hade tidigare i praktiken. Dock låg vi inte i isvak utan nöjde oss med att spreja isen blå :) så vi kunde låtsas! Det var nyttigt att prova hur tungt det faktiskt är, och ändå var man varken blöt eller nerkyld.

Fredag: Röris igen!

Då var det helg igen då! Hoppas Ni alla får en trevlig sådan!
Själv skall jag bl a prova på att börja spela tennis! :)

// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar