onsdag 17 februari 2010

Lek, Idrott och Hälsa V 7

Ännu en vecka och en vintertermin som kommit till sitt slut! Sportlovet är här, och vi har sportat varenda dag sedan jullovet fram tills nu! Det är vi glada för, det känns riktigt, riktigt bra!

Måndag: Röris 3! Den känns lite jobbigare än 4:an tycker vi allihop. Men det kanske är för att vi hittat lite nya muskler :)
På eftermiddagen gick vi med eftis till Mariefredsskolans lilla idrottshall. Det känns bra med en frisk promenad och sedan få leka inomhus i en idrottshall!

Tisdag: Yoga i Gula Huset. Fsk fick introduktionen som 1/2:orna fick förra veckan, och 1/2:an gick vidare idag med Triangelns- och tornets ställning, samt repeterade Solhälsningen, Barnets Position och Bergspositionen. Vi provade också OM som är "universums ljud". Alla säger A-U-M och håller ut så länge man kan och det blir ett häftigt ljud när alla gör det samtidigt..:) ( ..en härlig reflektion från en elev efter yogapasset: " Det kändes som om vi inte var här i skolan, det var faktiskt skönt..")

Onsdag: Simning för 1/2:orna, sista gången! Nu kommer Örnar och Lejon att varva onsdagar efter lovet! Vi börjar med Lejonen!
1/2:orna kommer att ha idrott med Stefan. Förskoleklassen åkte skidor med Stefan och min son Alexander som praktiserat här 3 dagar denna vecka.

Torsdag: Skidåkning! Minnesträning efter skidspåret. Jag satte upp 10 st snögubbar med varsitt namn och så skulle man komma ihåg vad snögubbarna hette när man kommit i mål!
Dom hette Nisse, Lars, Benny, Alex, Ola, Orvar, Johan, Pelle, Stefan och Kent :)....

Fredag: Ulrika på Yogakurs på "itsyogastockholm" hela dagen. Alla gick till Hjorthagen och lekte i snön, både personal och barn!

Trevlig Helg och jätteskönt Sportlov önskar jag Er alla!!!
//Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar