torsdag 4 mars 2010


Lek, Idrott och Hälsa vecka 10

Vi har inte fixat nya skidspår denna vecka pga att Peter "Skoterföraren" Tängbrandt är på semester. Bengt-Erik Larsson, som är en annan spårare, kommer nästa vecka på måndag!
Då har vi för avsikt att åka skidor varje dag igen och vi tänker genomföra VASALOPPET nästa torsdag, med blåbärssoppa, medaljer och allt! :) (..så ta med skidorna till skolan igen, ni som tog hem till sportlovet!)
..och isen har så tjockt och hårt snötäcke nu så det är omöjligt att skotta fram tillräckligt bra för skridskoåkning. Jag kollade med slottets lilla traktor om dom kunde hjälpa till, men traktorn kommer troligtvis att fastna på vägen ner till isen så det var ingen idé. Vi avvaktar lite just nu och ser.
Vi har fått hålla tillgodo med att vara i snön ändå och åka pulka, leka och gräva! :)

Måndag: Vi hade Röris nr 3 idag. Det kändes faktiskt att vi haft uppehåll, det var en del + jag som ojade oss lite över att det var lite "jobbigare" än vanligt. Och det är ju bra att vi märker att det har effekt! :)

Tisdag: Yoga i Gula Huset. Nya ställningar idag: Trädet, Stående T, Örnen, Kamelen, Bryggan och "Död mans ställning" ( avslappningsställningen) . Vi repeterade Solhälsningen, Bergspositionen och Barnets Position. Vi försökte också sitta i Lotusställning ( korslagda ben) och säga Namasté efter passet, som betyder ungefär "Tack".
Vi hade en filmare från Lärarnas Riksförbund med 1/2:orna som smög omkring, det blev ju lite svårare att koncentrera sig men det gick ganska bra ändå.

Onsdag: Lejonen simmade i Åkersbadet. Dom fick mycket beröm av Lena. Vi har riktiga arbetsmyror i förskoleklasseleverna! Stefan hade "skidkul" med 1/2:orna, lite lekar med skidorna på!

Torsdag: Snömysteriet! 16 bokstäver som var placerade runt hela Gripsnäs som eleverna skulle jaga rätt på och bilda ett ord. Ordet blev "Gripsholmsskolan".
Förskoleklassens idrott blev inställd idag, pga ett trevligt församlingshemsbesök hela förmiddagen.

Fredag: Full fart med Röris 3 igen för 1/2:an! Förskoleklassen fick göra snömysteriet idag istället för igår då de var på församlingshemmet.

Ha en Fin Helg! :)

//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar