torsdag 11 mars 2010Lek, Idrott och Hälsa v 10

Den här veckan har vi haft ett strålande solskensväder! Dagsmeja och mellis-servering på terrassen, så härligt!
Bengt-Erik har varit här och kört upp nya fina skidspår i lite annan variant så vi fick variation, det är alltid trevligt!:)
Veckans höjdpunkt var förstås Vasaloppet, som genomfördes mycket sportsmannamässigt och med "på-riktigt-känsla" tycker jag! Glada och lite pirriga barn ställde upp på startlinjen för att göra säsongens bästa lopp!

Måndag: Vi hade vårt gamla Röris 4 program! Det var ett uppskattat återseende, och vi tycker inte att det är lika jobbigt som 3:an...

Tisdag: Vi repeterade förra veckans yogaprogram för att befästa de ställningarna. Och så gjorde vi "Namasté" också som avslut.

Onsdag: Örnarna flög iväg till simningen i Åkersbadet, Stefan hade 1/2:orna i skidlek och Lejonen var med Nina och fick särskilda uppgifter.

Torsdag: Vasaloppet. Först berättade jag historien/bakgrunden till Vasaloppet som gått i 86 gånger i år. Om dansk-svenska unionskungen Kristian, Stockholms blodbad och Gustav Vasas flykt upp genom Sverige ( förbi Mariefred!) . Att Gustav övertalade de tuffa dalkarlarna i Mora att ställa upp för att slå ner den elake danske Kristian. Och när Lars och Engelbrekt kom ifatt honom i Sälen för att berätta att dom ställde upp för honom. Därför åker man ju sträckan Sälen - Mora... Och varför man får blåbärssoppa, för att det ger mycket energi och är bra för magen när det sker en sådan kraftansträngning för kroppen när man åker så långt.
Barnen startade i nummerlappsföljd med 30 sek mellanrum och alla kämpade sig i mål och fick medalj och blåbärssoppa. Glada, svettiga och rödrosiga kinder var det! :)
Detta kommer att bli en tradition på Gripsholmsskolan!

Fredag: Idag har vi Röris 3 igen!

Ha en jättetrevlig Helg allihop!
På söndag åker ju vi till Åland så vi ses igen på tisdag! :)

//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar