lördag 8 maj 2010

Lek, Idrott och Hälsa vecka 18

En solig och fin vecka på Gripsnäs! :)

Måndag: ...hade vi senaste Röris 5 och börjar nu kunna den alldeles superbra så alla numera kan ta uuut rörelserna mer och inte "dutta" längre.

Tisdag: Alla fick välja långa 4 km eller korta 2,5 km själva, men jag styrde lite hårdare bland de äldsta och dom jag vet kan springa långa utan problem. Det går jättebra för de flesta och jag försöker träna alla på att om man känner att man måste gå så är det "powerwalking" som gäller. Inga händer i byxfickorna här inte! ;)

Golf för flickorna på eftermiddagen! Vi har 25 st tjejgolfare på vår skola! Inte illa! Och trevligt har vi också tillsammans med Golfklubbens PRO Javier.

Onsdag: WildKids nere i "ökenområdet" vid skolan ( till höger om Orangeriet). Tävlingarna var uppdelade etappvis i flera delar där första delen var att patrullen skulle forsla 10 L vatten med hjälp av 7 kåsor 100m över öknen. Man var i laget tvungen att hela tiden hålla sig fast i ett rep, både fram och tillbaka. När 10 L var slut skulle man svara på ett frågeformulär jag hade gjort där man skulle hitta på något som smakade sött, surt och salt, skriva ner det och därefter ha pappers-stafett med papperet om det blev godkända svar. Papperet skulle sitta på bröstet och man skulle i tur och ordning springa över öknen en och en i laget utan att papperet skulle ramla ner.
När alla gått i mål gick vi tillsammans ner till andra sidan och mätte vilket lag som hade forslat mest vatten utan att spilla till andra sidans stora baljor. Och då kunde det i den delen av tävlingen bli en helt annan vinnare än i dom andra deltävlingarna.... Så vi fick lite olika vinnare denna gången i olika grenar kan man säga, men en totalvinnare i dom som låg bäst till i flest tävlingar.. Det här var riktigt kul faktiskt! :)

Golf på eftermiddagen för våra pojkar som är 16 stycken! Stationer med Jonas och mig på putting-green och Javier övade svingar med lätta bollar ovanför oss på gräset.

Torsdag: Vi skulle haft fortsatt orientering med OK Grips RIKTIGA kartor över Hjorthagen, men Fam Fors kartskrivare pajade ihop så vi får avvakta med det 1 vecka. Det skall bli kul att prova.
Men vi repeterade karttecknen och hade skattjakt med karttecken istället i 1/2:an! Jonas hade lekar med förskoleklassen denna dagen på Nordpols-området.

Fredag: Barnen hade uppvisning för mig i Röris 5! Det tycker dom är kul, att visa upp själva för någon ibland! Julia var ledare i förskoleklassen idag!

Trevlig Helg önskar jag er alla! Speciellt på söndag! :)
Själv skall jag börja förbereda inför konfirmation här hemma och för en fest nästa helg då jag lovat baka. Så det blir mycket bakning för mig i helgen :)

//Ulrika

1 kommentar: