torsdag 30 september 2010

Lek, Idrott och Hälsa v 39

Nu skall jag börja med bloggskrivandet i Lek, Idrott och Hälsa igen, som förra året!
Det är mycket som har hänt från skolstart och vi har och har haft en del att styra med, t ex
vart vi får och vart vi inte får vara på idrotten, hur idrotten skall passa in i alla klassers scheman och anpassas efter gruppernas behov osv... Men nu börjar det ta form och rulla på och jag har också börjat lära känna alla nya eleverna på skolan. Jätteroligt! Det är energiska, härliga och spännande individer måste jag säga! :)
Här följer i korthet veckans aktiviteter i idrottsämnet!

( Bilderna kom på sniskan idag! :) Ni får anstränga er lite denna gång så skall jag lära mig till nästa vecka! ;))

Måndag: Fsk:erna, 1:or och 2:orna hade "skattjakt" som är en slags strategilek där det är 2 lag som både skall försöka in på andra planhalvan och ta deras skatter samtidigt som man skall skydda sin egen skattgömma och kulla motståndarna. ALLA barn älskar den leken och den har vi också kört på eftis med de stora eleverna på eftermiddagarna.
Golfavslutning för 3:orna idag på eftis. Barnen fick åka golfbil runt golfbanan med Javier och den andra halvan slog på rangen med mig, och så bytte vi!
Tisdag: Löpning runt Hjorthagen idag ca 3,7 km, för leoparderna. Maria gick "Powerwalk" med dom som inte ville springa, och jag cyklade med de som sprang.( Jag hade ramlat och skadat knät på morgonen, annars hade jag också sprungit såklart )
Löpningen gick jättebra, dom är verkligen pigga, glada och duktiga!
På eftermiddagens friluftsliv med Magnus och mig och 1-3 hade vi "Skogsbingo" med mycket spring för att leta efter saker i naturen för att fylla brickan. Vi undersökte också djurlivet just nu, om det finns djur under t ex stenar och pinnar. De djur vi hittade samlade vi i lupp-burkar där vi kunde titta på alla våra fångster som bl a var myror, gråsuggor, tusenfotingar, maskar, larver, gräshoppa och skalbaggar. När vi såg på dom med förstoringsglas kunde vi se vilka fantastiska mönster, former och färger djuren har.
Avslutning på golfen för 1:orna på eftis med Magnus och Karin kom av sig lite eftersom det inte blev någon golfbils-tur. Vi skall se om vi kan ordna en tid då de kan åka golfbil också, eftersom Javier var borta denna dag.
Onsdag: Fsk: Kramkull som uppvärmning och Kinesiska muren som huvudlek. Vi har haft skatter som tema nu och det är ju alltid lite spännande. Kinesiska muren genomfördes i lag, där ett lag var vakter varsin gång, uppe på muren, och de övriga skulle komma igenom muren utan att bli tagna till skattkistan och samla så många skatter som möjligt till sitt lag.
1:or och 3:or hade skattjakt på Midsommarängen.
På eftis på golfavslutningen fick 2:orna åka golfbil med Javier och slå på Rangen med mig i halvklasser.
Torsdag: Löpning runt Hjorthagen, 3,7 km, med Tigrarna. Jag cyklade med de som sprang och Maria gick "Powerwalk" med de som inte ville springa. Jag måste säga att de är otroligt duktiga, många av barnen, på att hålla ut och springa långt. Det var tät dimma, och efter ca 3 km när vi sprungit så var det en av tjejerna som tyckte att vi hade varit ute läääänge lääänge så hon utbrast: " Ulrika, är vi VERKLIGEN KVAR i Mariefred?" Härlig kommentar tyckte jag :)
3:orna hade "Skattjakten" på idrotten på em.
Fredag: "Röris 5" med förskoleklassbarnen på fm i klassrummen, Gula Huset var upptaget. Tigrarna var lite trötta efter löpningen igår och kunde inte riktigt koncentrera sig lika bra som de brukar, men leoparderna körde på.
Taekwondo med Henrik i Hälsoskaparnas lokaler på em för 2:or och 3:or. Eleverna fick lära sig en ny spark och träna vidare på det vi lärt oss tidigare. Jättekul!

Trevlig Helg allihop!
//Ulrika

1 kommentar:

  1. Välkommen tillbaka till blogg-skrivandet Ulrika, trevligt!

    SvaraRadera