torsdag 18 november 2010
Lek, Idrott och Hälsa v 47

Måndag: Olika lekar hela veckan med betoning på åla, krypa, vilket är bra bl a för utvecklingen av koordinationen och styrka för armar och axlar (viktigt att träna styrka i överkropp, benen får vi ju lite mer "gratis"). Bl a skottkärra-övning 2 och 2, amöbakull, kräft- och krypkull.

Simning för 2:orna på em. Vi kommer att byta simningsveckorna till ojämna veckor istället
fr o m nu, vilket innebär att vi åker redan på måndag igen!

1:orna hade Röris med Andrea på sin idrott under tiden.

Tisdag:
Vi fortsatte med lekar med "kryp" och fruktsallad/djurpark-leken där alla har varsin plats och är en frukt/djur som skall byta plats med andra frukter/djur när jag ger olika kommandon!

På friluftslivet tog jag med mig alla pojkarna i årskurs 1-3 upp till skogen bakom golfbanan som killarna döpte till "Tunnelskogen". Vi hade "Tvärtomkurragömma", dvs en springer och gömmer sig medan alla vi andra räknar och letar efter det. När man hittar kompisen skall man smyga och lägga sig brevid utan att de andra ser. Jätterolig lek som stärker gruppkänslan!
Flickorna var med Magnus och kokade te på stormkök, vilket dom tyckte smakade mycket bättre än "vanligt" te! :)

Onsdag:
Vi fortsatte med måndagens lektema.
Fsk har också åkt skidor denna vecka, sådana där skidor som man står många på och skall ta sig framåt på genom att samarbeta och lyfta fötterna och föra skidorna framåt SAMTIDIGT. Det är en konst. Men roligt och nyttigt! (En WildKids-övning)

Torsdag:
Vi hade en liten stationsvariant på Gripsnäs med Fsk med 4 olika ställen man skulle jobba på. Hoppstation, springstation, krypstation och balansstation.
Och den populära Amöbakullen som uppvärmning.

3:orna hade A-kullen, tågspringning och en femkantig stafett där man skulle springa en i taget till varje kant och lämna över stafettpåsen runt, runt.

Fredag:
Röris 4 med förskoleklasserna utan instruktion och utan MIG :), jag var nämligen lite risig. Det gick hur bra som helst med den utmaningen! Härligt när alla sjunger med i låtarna dessutom!
Taekwondo på em med våran duktiga andretränare Daniel från Stockholm som vi kommer att ha veckorna som är kvar. Mycket styrka och spänstövningar 2 och 2 blev det idag för 2:or och 3:or.

Trevlig Helg allihop!
//UlrikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar