fredag 26 november 2010


Lek, Idrott och Hälsa v 47


Rätt kläder har eleverna på Gripsholmsskolan, ni föräldrar gör ett mycket bra jobb med att ordna funktionella kläder till era barn!

Viktigt för att det skall kännas kul och att lättare kunna koncentrera sig på en hel lektion ute, raster och annan uteaktivitet! Det underlättar ju även för oss som jobbar om alla är pigga, torra, varma och glada! TACK!


Måndag: Andrea vikarierade för mig och hade lekar med fsk. På eftermiddagen åkte 2:orna på sin simning.


Tisdag: Förskoleklasserna hade inga vanliga idrottslektioner eftersom vi hade screening av alla elevers grovmotorik tillsammans med Alla Sinnens Anna och Annika. Idag var det Tigrarna. Det var mycket intressant och nyttigt att se. Resultaten ligger ju till grund för att vi närmare skall veta vad vi skall rikta in oss att jobba med i grupperna, både på idrotten och under den vanliga skoldagen.


På friluftslivet kokade Magnus te på stormkök tillsammans med killarna och jag gick upp med alla flickorna i snöstormen till Tunnelskogen och lekte ”Tvärtomkurragömma” precis som killarna förra veckan. Och lite fri lek på slutet. Men tjejerna hittade inte tunnlarna som killarna fascinerades av förra veckan, dom hittade andra typer av ställen/rum i naturen. Pojkar och flickor leker ofta väldigt olika när dom kommer till skogen och det blir fri lek, faktiskt mycket fascinerande! Pojkarna drar oftast igång intensiva, fysiska lekar med pinnar och tillhyggen medan flickorna pratar mycket, är mer stillastående och inreder rum!


Onsdag: Snöstorm idag, screeningen fortsatte på förmiddagen med förskoleklassen Leoparderna, och det var lika intressant som igår.

1:or och 3:or hade Rörispass i Gula Huset på eftermiddagen med 2 st extrainsatta intensiva låtar för att få upp flåset ordentligt! William hade massagesaga om en pizza för 3:orna och Kajsa hade en saga om året som hon hade på dagis när hon var yngre.


Torsdag: Förskoleklasserna fick åka stjärtlapp och tefat i Gula Huset- backen på Gripsnäs. Det var superskoj! Det kändes som om barnen hade kunnat hålla på HELA dagen med det!

På eftermiddagen hade 3:orna Snörugby på Gripsnäs. Vi delade killarna för sig och tjejerna för sig, 2 lag vardera, och reglerna var att lägga en skumboll i det andra lagets rockring på andra sidan. Man fick springa med bollen, passa bollen, försöka ta bollen från motståndarna, men inte göra illa eller tacklas.

En lite-på-gränsen-lek som både är superkul, superjobbig och lite riskabel att man gör sig lite illa.... Men det gick ganska bra...Fredag: Först ett jättefint fackeltåg, adventssamling i kyrkan med alla fina barnen och många familjer som ville vara med.

Förskoleklasserna fick åka tefat och stjärtlapp på Gripsnäs på sin idrottslektion även idag. Vi passar på! Och det har varit rosiga, friska kinder och skrattande, trötta barn efter 45 min i backen upp och ner.


2:or och 3:ornas Taekwondo på em: Kärt återseende av instruktör Henrik. Han hade längtat efter oss och vi efter honom, vi har ju inte träffat honom på några veckor och har haft Daniel då istället, som också är en bra Taekwondo-instruktör. Henrik testade kunskaperna om vi hade chans till gradering till svart streck på bälte. Våra elever kunde svaren! Svaren var bl a Snärtig framåtspark - Dolio shagie, Yopshagie - sidospark, och att Taekwondons hemland är Korea.

En ny spark lärde vi oss: Resande spark, Apscha Ologi,

Vi tränade vidare på snärtig framåtspark Apscha Busigie.

Vi fick också utveckla hälsningsfrasen ett steg till.


Jag önskar Er alla en trevlig första advent!


Själv skall jag som tradition stå på Mariefreds mysiga julmarknad på söndag och sälja kalendrar och julkort med Mona och hennes Rit o Foto.


// Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar