torsdag 2 december 2010


Lek, Idrott och Hälsa v 48

Denna vecka har vi fått jättefina skidspår på Apotekarängen och på Gripsnäs uppkörda av Fredrik Lennmark. TACK! Jag satte upp Vasaloppsskyltar med kontrollerna i sin rätta ordning och spåret är knappa ca 1 km.
Ni föräldrar är helt fantastiska, det är så många som ordnat skidutrustningar till sina barn!
( Jag håller på att försöka ordna extra lånepar, men det gick fortare än jag trodde med allt! Vi har 4 halvbra låneskidor just nu.)
Vi kommer att åka skidor varje dag nu på idrotten så länge vi har snö.
Vi planerar att ha Lusseloppet med hela skolan den 13 december på Apotekarängen då hela skolan åker tillsammans på förmiddagen och vi kommer att bjuda alla på lussebulle och varm saft efter väl genomfört lopp.
Måndag: Stjärtlapp och tefatsåkning med fsk. Röris på em med 1:or och 2:or!
Tisdag: Snörugby på idrotten för förskoleklasserna.
Friluftslivet för 1-2-3 var i Blåbärsskogen och det första vi mötte var en stor fin älg! Vi kokade choklad på olika sorters stormkök med Marcus Törenholt som är friluftsexpert förutom att han är Ellens pappa :) Det var fantastiskt vackert i den snörika skogen och chokladen smakade så gott.
Onsdag: -2o grader härute så vi körde Röris hela dagen! De äldre 1-2-3:orna fick enbart hög intensitetslåtar i en halvtimme som jag klippte ihop och Ave Maria som avslappningsmusik med Pavarotti.
Torsdag: Skidspåren var klara och vi åkte skidor hela torsdagen och fredagen med ALLA eleverna både på idrotten, rasterna och eftis! Helt fantastiskt! Vi fortsätter som sagt med det så länge vi har snö. Många av barnen har åkt närmare milen sammanlagt varje dag faktiskt....

Trevlig Helg!
Vi kanske ses i spåren! :)
//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar