torsdag 20 januari 2011Lek, Idrott och Hälsa v 3

Denna veckan har gått i Skidlekens tecken! Först kändes allt ganska hopplöst i snöblasket i måndags, men när minusgraderna kom tillbaka blev det en perfekt skorpa på snön, en skare som gjorde att lekarna funkade perfekt att köra överallt!

Vi fortsätter med skidor hela nästa vecka, då vi även har "skidtävling", Jubileumsloppet/Rektor 5o på onsdag. Då har vi samma typ av arrangemang som sist, men den här gången bjuder Nina på semlor, varm saft och vi lottar ut 10 st pedagogiska paket som Nina har valt ut.

Måndag: Vi hade "Snöbollen" som uppvärmningslek, där man skulle hoppa bock över den som var kullad för att fria. Huvudleken var Snökubb. Jag delade in klasserna i 4 lag och varje lag hade en boll och 6 koner som skulle vältas omkull med bollen. Men först var man tvungen att springa en runda och det var en stafettvariant så man turades om att försöka.
JOBBIGT ATT SPRINGA I SNÖN!! :)

Tisdag: Fsk hade rövarjakt i snöblasket, Borka-lag och Mattis-lag som skulle röva juveler från varandras bon som låg 100 m emellan. Man fick inte hindra och skulle inte kulla, utan bara springa och hämta juvelerna, 1 i taget och efter en viss tid så räknades hur många juveler man hade. Det laget som hade mest vann såklart.

Onsdag: Vi hade "Skidfia", 4 färglag som skulle träffa en rockring med en ärtpåse och för varje träff fick man flytta sin stora fiapjäs/kon ett steg på spelplanen som låg 100 m bort. Vi hade den med skidorna på.
Alla elever har fått en jättebra balans på sina skidor och det är kul att se att lekarna går så bra att genomföra med sån smidighet och nästintill som att bara springa med skorna på sig. Det var bra att vi åkte så mycket skidor i spåren innan julen, för det märks!

Torsdag: Vi hade "Vadkull", där 6 st kullare jagade de övriga och skulle försöka kulla på vaderna (med skidor på). Jättekul! Blev man kullad tog man ett "straffvarv" runt ett träd ca 100 m bort. Vi hade också Tunnelboll, där man var 2 lag som rullar bollen mellan sina ben, stående på ett led, och den som står sist i ledet tar bollen och åker slalom och springer längst fram.

Fredag: Vi tränar Skating idag!

Trevlig Helg allesammans!!!
//Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar