torsdag 29 september 2011


Hälsoprofil och Heartware v 39

Denna veckan har vi haft friluftsdag i årskurs 1-3 på Utsiktsberget på Hedlandet! Vi cyklade dit och tillbringade hela dagen i skogen bland svampar och 4 naturstationer där vi jobbade med olika NO-uppgifter.
Det är fin barnvänlig cykelväg dit nästan hela 5 km-vägen :)

Vi har också haft innegympa i idrottshallen med friidrottsstationer ( såsom höjdhopp, längdhopp, löpning och smidighet-styrketräning), en lek som heter Tågresan (en stafett) och Kinesiska Muren igen, populär lek som många önskat.

Drömäventyret och Vinterexpeditionen har vi också jobbat med 1 tillfälle denna veckan på idrottslektionerna i ämnet Heartware som en uppföljning på förra veckans möte med Renata då vi fick den läxan. Det är alltid helt underbart att få ta del av barnens drömmar och hur de tänker och kommer på bra lösningar och förslag på äventyr. Vi skulle kunna ha en fantastisk vinter om vi gjorde alla äventyr som dom önskat!
Vi har fått Renatas film igen så den skall vi också försöka se snart. Det är en dokumentär om USA-expeditionen.

Nästa vecka på onsdag skall åk 4 ut med mig och Juho och Calle Lindqvist och cykla Gripsholms Camps MTB-bana. Spännande, det ser vi fram emot! Calle är pappa på skolan och en riktig cykelexpert! Han skall också ha lite teori med oss om cykling innan vi ger oss iväg.
Sen får vi se om vi provar det med dom yngre lite längre fram.

Ha nu en urmysig helg allihop och tack för den här veckan!

//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar