fredag 23 mars 2012
Hälsoprofil och Heartware v 12

Denna vecka har vi haft premiär både på löpning runt Hjorthagen och också premiärsprungit orienteringen "på riktigt" med karta och kontroller efter våra teoripass inomhus i 5 veckor.

Vi har också gjort mycket bra ifrån oss på en simtävling i Strängnäs i måndagskväll med våran årskurs 4. Då kom vi 4:a av 15 anmälda lag i "Simfyran" som är en tävling för kommunens alla skolor. Superspännande och imponerande insatser från våra elever. Vi i publiken skrek oss hesa och var så stolta!

Löpningen skedde i torsdagens 16 grader och sol och var en fantastisk vårdag med många taggade elever. Jag förstår inte, men det måste vara så att många av barnen blir peppade hemma som tycker detta är viktigt, för dom flesta eleverna tar löpningen på stort allvar och har höga ambitioner. Då jag ber dem att känna om de vill springa korta eller långa varvet ( 3,3 km eller 2 km) så väljer alltid de flesta det långa varvet!:) En del vill också ta tid varje gång och det gör jag gärna! Jag tycker det är kul att man vill utmana sig själv och försöker förbättra sina resultat för varje gång.


Orienteringen på måndagen var däremot helt annorlunda beträffande vädret! Blåsig, snöig och +2grader..:/ Denna gången var vi på Midsommarängen där vi sprang 3 olika banor och det gick jättebra. Alla hittade bra. I fortsättningen skall vi också hålla till på Apotekarängen och andra ställen runt skolområdet. Vi har nu fått en nyritad egen jättefin skolkarta av Lennart "China" Karlsson som är en orienteringslegend i Mariefredsklubben OK Grip. Sånt är lyx att få!!

Vi har också haft Sköldkull och Amöban som är populära lekar hos barnen. I Sköldkull använder man tunnmattorna som sköldar och gömmer sig bakom dom. 1 matta per par men ett par i klassen har ingen sköld och försöker pricka dom andra på kroppen med en mjukboll. Om man lyckas med det måste man byta så att den som blev nuddad av bollen lämnar ifrån sig skölden till dom som lyckades pricka en.

Amöban är två djur som lever i ett träsk som ålar, slingrar och rullar sig fram. Man skall akta sig för amöborna för så fort man nuddas av en amöba blir man själv förvandlad till en. Den som blir sist kvar som "ett friskt springande barn" har vunnit leken. Bra lek för åla och rulla- motoriken. Och superpirrig!!

Spökboll och innefotboll har också varit på agendan en dag här.

Kom ihåg att anmäla till Minimaran så många som möjligt! Sista anmälningsdag är Skärtorsdag. Även Vårruset 29 maj är sista anmälningsdag 1 april och det vore så KUL om många mammor åker med och umgås från vår skola!

Ha nu en trevlig helg allihop! Ser ut att bli ett riktigt fint vårväder i helgen också, hoppas det! Ut och spring!:) Kramar från mig!
//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar