fredag 9 mars 2012


Hälsoprofil och Heartware v 9 och 10

.... har gått mestadels i dansens tecken! Denna veckan har vi dansat bl a Virginia Reel som blivit riktigt populär bland barnen faktiskt! Det är en amerikansk folkdans från 1800-talet och man dansar den på 2 parallella linjer där man står mittemot varandra i par och är ca 10 par då per klass. Man går fram och tillbaka och hälsar genom att bocka och niga, tar armkrok och dansar runt och sist ställer alla upp och klappar längs en linje medan ett par i taget dansar igenom alla paren i mitten. Se bilderna. Det har faktiskt varit så att alla har ropat "En gång till!!" varje gång vi avrundat dansen och skall sluta. Trevligt!:)
Eleverna har också provat rysk "jenka" både enskilt och när man dansar på led och håller varandra på axlarna. Lite dansstopp och vals har dom också provat.

Kärt återseende har det också varit denna veckan då vi gympat med Röris 3 och 5! Det var längesen vi hade röris, men det är uppskattade och roliga gympaprogram med bra musik och rörelser vi inte hade gjort på länge men som alla ändå kommer ihåg. :)

En hinderbana denna veckan och ett skeppsbrott har vi också hunnit med. Hinderbanan hade betoning på balans och hopp denna veckan.

Också avslappningsövningar förstås. Sagor med delfiner, magisk gryta och ett regnbågsland!

Anmälan till Stockholm minimarathon 3 juni ligger ute nu, och ni kan lämna anmälan i min brevlåda som jag hoppas kommer upp nästa vecka utanför idrottshallen precis.. Annars lämnar ni direkt till mig. Inte till klasslärarna tack! Det kan bli bortglömt då!

Även Vårruset 29 maj för alla våra fina mammor och kvinnlig personal går att anmäla till fr o m nu! Vore kul om vi kunde få ihop ett stort gäng!

Sommaräventyren ligger för planering nu också och jag försöker rodda ihop datum som fungerar med kanoter, Robban som skall hjälpa mig och Renata Chlumska. Det lutar åt v 23, men mer info kommer snart om detta.


Jag önskar er alla en riktigt Trevlig Helg!

Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar