måndag 5 oktober 2009

Lek, Idrott och Hälsa på Gripsholmsskolan v 37

Full fart även denna vecka i vår Hälsoprofil!

I måndags hade vi ”Sverigeruset”. Alla i förskoleklassen som ville ha en utmaning (ca hälften) och samtliga 1:or och 2:or sprang HELA varvet runt Hjorthagen, dvs nästan 3 km! Mycket bra jobbat!

De som fortfarande ville springa 2 km-slingan i förskoleklassen fick fortsätta göra det.

Alla eleverna hade jättebra skor och kläder med sig som ombyte! Bra!

...Och duschningen går alldeles utmärkt bra, den också!...


Tisdagens Wildkids-uppgift var att tillsammans i patrullen bygga det högsta monumentet man kunde på 20 minuter av naturmaterial. Det var häftiga resultat och uppfinningsrika lösningar!


Onsdagen var vi först uppe på apberget och alla sprang med varsin klädnypa en skogsbana på tid för att hämta ärtor och samla i en burk tillsammans. De som hade hunnit hämta flest ärtor med sina klädnypor vann!

Efter den leken gick vi ner och skulle ha ballongsläpp vid skolan där alla skulle smälla en massa vilda ballonger (det blåste orkan!!) och det laget som hann smälla sin färg först vann den tävlingen. Det blev HELT crazy :)! Alla ballonger for iväg långt och högt och alla eleverna skrek.


Torsdagsjympan bestod av handboll. Evighetsboll som uppvärmning och därefter delade vi in oss i små lag för att få så effektiv passningsträning som möjligt. Alla var riktigt duktiga på att placera sig bra och passa bollen efter ett litet tag.


Fredag: Lejonen åker till simhallen i Åker!


Golfen har gått bra både måndag och tisdag. Vi har riktigt trevligt uppe på Golfklubben! Annika Sörenstam är en stor grupp, men vi delar upp den och jobbar stationsvis i 3 grupper.

Javier, vår tränare är borta den 21 och 22 september så den veckan har vi ingen golf. Vi räknar med att fortsätta till i alla fall in i oktober. Återkommer om det.


Cykelutflykt hade vi i onsdags på eftis! Jag behövde bara öppna förbandsväskan 1 gång ;)! Alla var så söta när de cyklade iväg i full fart med sina kompisar. Vi kommer att fortsätta cykla lite då och då på eftis tänkte vi!Ha en riktigt skön helg allihop!


//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar