torsdag 22 oktober 2009
Vecka 43 Lek, Idrott och Hälsa

I måndags sprang vi "Sverigeruset" för sista gången den här terminen. Vi återupptar det i vår igen. Alla eleverna i F-2 sprang "långa" varvet, 3,5 km, och när jag tänker tillbaka på hur en del har utvecklats när det gäller löpning så är det rätt häftigt faktiskt! Dom är ju inte så gamla och ändå är det en del som lärt sig hur man lägger upp ett löppass för att orka springa hela vägen...:)

Tisdagens WildKids var lite halvläskig tyckte en del, då man skulle en och en i patrullerna gå med en pinne på huvudet och ögonbindel och tillsammans med sina patrullmedlemmar lotsas fram till "lagets ballong" för att smälla den så fort som möjligt! Därefter blåsa upp en ny och sätta fast en ballong till nästa person i laget.

Onsdagens WildKids byggde vi statyer med hjälp av lappar där det stod kroppsdelar på båda sidor som patrullen skulle bygga efter Det blev riktigt ståhej och skratt över hur tokigt det kunde bli och se ut.
1-2:orna gjorde dessutom klart sina skogstroll som fick namn och egenskaper och drömmar presenterade för övriga patruller. Det var riktigt fantasifullt och underhållande med "Splitt-Trollet", "Rufsan", "Brandkårstrollet" och "Olson".

Torsdag Idrott och Hälsa. Vi hade först "Korvkull" som uppvärmning, därefter "Skattjakt" som är ett strategispel och väldigt skoj! Man är i 2 lag och skall försöka ta skatter samtidigt som man skyddar sina egna skatter och skall kulla och försöka frige fångar ur ens eget lag...

Fredag firar vi FN hela dagen! Ingen simning!

1 kommentar:

  1. På fredag efter lunch hade vi DISCO med DJ Mats på terrassen bakom skolhuset och det bjöds på popcorn, vilken fest!
    Trevligt höstlov till er alla,
    hälsar rektor Nina

    SvaraRadera