torsdag 15 oktober 2009
Lek, Idrott och Hälsa v 42

Måndag:
Denna vecka började lite annorlunda. Mariefred har sörjt Emma Petterssons dödsfall i helgen, även vi påverkades av det och hade ingen riktig "go" på måndagen.
Vi genomförde "Sverigeruset" ändå, men gjorde om lite och förskolebarnen sprang en annan runda än tidigare. Nästa gång blir sista Sverigeruset för i år eftersom vi börjar en ny plan på Vintertermins-schemat efter lovet ( "Röris" på måndagar), och då springer vi HELA varvet allihop!

Tisdag och Onsdag:
WildKids! Vi hade nya patruller som fick till uppgift att under 2 dagar konstruera ett skogstroll som gruppen skulle ge egenskaper, berätta om var trollet bor, trollets drömmar, familj osv och berätta för övriga i klassen om. Alla fick hammare och spik och man fick plocka pinnar, kottar, svampar och löv från naturen, men inte bryta grenar förstås. Förskoleklassen fick WildKids båda dagarna så dom blev klara, medan 1:or och 2:or får fortsätta nästa vecka pga biblioteksbesök.
Det var söta små troll, Trulle, Ida och Kotten var några av dem. Dom tyckte om att vara smutsiga och dom var snälla och slemmiga nertill och lite annat!;)

Torsdag:
Idrott ute. Vi fortsätter med bollar. Vi hade först kullek som uppvärmning och efter det hade vi "prickboll" som är en lek där 2 lag skall stå på varsin sida i ett bo och pricka en boll i mitten och försöka få över den in i det andra lagets bo. Det blev stojigt och glatt och jämna lag i strålande solsken... Vi avslutade därefter med "handbollsmatcher" med enkla regler som vi haft 2 ggr tidigare. Eleverna har blivit jätteduktiga på att försöka hitta smarta placeringar på planen och försöka ställa sig fria osv som gäller i alla bollspel.

Fredag:
Simning för örnar och 1:or. Vi har duktiga simelever. Nästan alla kan simma faktiskt!
De övriga fick dansa med Nina i Gula Huset!

1 kommentar:

  1. Det blev tyvärr ingen dans med Nina denna vecka eftersom det var så många möten som skulle hållas på fredagen.
    Vi tar igen det nästa vecka!
    Hälsningar, rektor Nina

    SvaraRadera