måndag 5 oktober 2009

Lek, Idrott och Hälsa v 40

Vilken tur med vädret vi har! Varje dag så fantastiskt fint att få vara ute i!


Måndagens ”Sverigerus” blev ju lite längre än vanligt eftersom vi nu får springa runt in till Hjorthagen, så sträckan blir nu ca 3,4 km eller 2,4. Mer träning! Inget ont som har något gott med sig! ;) Hälften i fsk väljer fortfarande den längre sträckan medan alla i 1-2 ”måste” ta den. Barnen är jätteduktiga, och vissa börjar lära sig att hålla jämn fart för att hålla hela vägen, inte ruscha som det lätt blir. Det är trevliga måndagsmorgnar vi har i vackra Hjorthagen!


Tisdagens Wildkids var vi i Vildhästarnas dal som nu hade blivit översvämmad och i floden simmade krokodiler och pirayor vi skulle akta oss för. Patrullerna fick 5 små flottar var att ta sig över från ena strandkanten till den andra ca 80 m bort. Alla i patrullen skulle var tvungna att hjälpa till att komma framåt. Det krävdes tankeverksamhet, smidighet och att alla var på alerten!


WildKids på onsdagen hade vi samma tema, att ta sig över floden med hjälp av flottarna, men nu hade barnen också till uppgift att få med sig en full hink med vatten utan att spilla. Den patrull som hade mest vatten kvar efter att ha gått fram och tillbaka över floden vann! Inte dom som var snabbast den här gången.


Torsdag Idrott: Boll/Handboll. Alla fick varsin boll och fick till uppgift att hitta på 3 olika sätt att ta sig fram med bollen. Därefter uppgifter med 1 boll per par, uppgiften var att hitta på 3 olika sätt att kasta bollen till varandra. En del fick visa alla andra, och då skulle alla prova att göra likadant. Vi avslutade med 2-mål-handboll på 2 planer. 1:or för sig och 2:or för sig.


Fredag: Taxi till Åkersbadet för simning! Örnar och 1:or denna gången!

2:orna och lejonen dansade med Nina i Gula huset! :)


Ha en härlig helg Allihop!

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar