torsdag 14 oktober 2010

Lek, Idrott och Hälsa v 41


Lek Idrott och Hälsa v 41

Måndag: Fsk, 1:orna och 2:orna:
Evighetsboll som uppvärmningslek, en lek där man kastar en skumboll mot de andra och försöka kulla dom, men där huvud och handflator inte gills. När man blir kullad går man och ställer sig i ett fängelse där bara 3 pers får plats, så då turas man om att gå in och ut i ordning, där krävs uppmärksamhet och fokusering.
Spökboll var huvudleken idag, som är en bollek som genomförs i 2 lag, där man skall kasta skumbollar mot de som är i andra laget på andra sidan. Blir man träffad blir man förvandlad till ett spöke och då skall man springa över och ställa sig bakom motståndarlaget och kasta bollen därifrån och försöka pricka, men kan inte bli tagen själv. Vinnarlaget är dom som "tömmer" det andra laget på folk. En rolig lek som säkert många av oss vuxna har lekt när vi var små, och barnen på Gripsholmsvikens eftis har även fortsatt att leka den på eftistid denna vecka!

På eftis idag fick 1:orna sin efterlängtade avslutning i Golfbilarna runt hela golfbanan! TACK för det Gripsholms Golfklubb, Karin och Jared!

Tisdag: En jättehärlig, glad och solig friluftsdag! Cykel- och svamputflykt till Utsiktsberget på Hedlandet. Vi cyklade ca 5 km ut dit klassvis och klättrade uppför utsiktsberget där man har en fantastisk utsikt över Mariefred! Vi fikade först och därefter gick vi ut på en lång svamp-promenad i skogen. 3:orna som gick med mig hittade alla både trattkantareller och en massa andra spännande sorter, både ätliga och giftiga ( vilka också är spännande att plocka!..;)) och det var jättetrevligt att få umgås på det här sättet! Vi åt därefter lunchmatsäcken, lite lek och sen bar det iväg hemåt igen. Alla var jätteduktiga på att cykla, vi har starka barn på vår skola! :)

Onsdag: Banankull som uppvärmningslek och Spökboll igen med förskoleklasserna, 1:orna och 3:orna.

Torsdag: Vi lekte i Hjorthagen på förmiddagen med förskoleklasserna. Fullt engagemang på olika ställen vid lilla ladan. Löpningen som egentligen var planerad för förskoleklassbarnen måste tyvärr skjutas upp på obestämd framtid pga att det finns barn som känt lite oro att vistas i Hjorthagen på detta sättet.
3:orna hade Spökboll på Gripsnäs på eftermiddagens idrott. Dom var riktigt "taggade" denna lektion för Spökbollen och ville definitivt inte ha någon uppvärmningslek innan för att få spela så mycket som möjligt! Härligt! :) Killar mot tjejer har vi haft nu ganska ofta och det gillar dom! Det har varit jämna matcher i alla klasserna.

Fredag: Fsk: Röris 4 idag, utmaning att köra passet utan instruktioner! Vi klarade det allihop med bravur! Det finns nämligen både med och utan röst att välja på, på alla Rörispass man köper, och vi brukar utmana oss ibland att göra den som är utan. En fantastisk massagesaga av Robert i Leopard-gruppen fick vi njuta av, medan Tigrarna behövde träna på att bara repetera avslappningssagan på bandet och göra den rätt.
På Taekwondon var Henric tillbaka idag och vi hade en del styrka, repeterade sparkar och så lärde vi oss "Dolly shago", en halvmånespark.

Ha nu en jättetrevlig helg allesammans!
Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar