fredag 22 oktober 2010Lek, Idrott och Hälsa v 42

Måndag och Onsdag: Vi har haft en variant av handboll på idrotten denna veckan, i alla klasser. Det har skett i lag med få spelare i varje lag för att alla skall ha chansen att delta i spelet och det kräver ett större engagemang av var och en.
Reglerna har varit att så fort man har bollen i sin hand får man varken gå eller dribbla sig fram, utan passa vidare eller skjuta på mål. Det krävs av medspelarna att de då måste aktivera sig och hitta bra positioner, visa sig för den som har bollen och inte stå bakom andra lagets spelare.
Alla eleverna lär sig detta mycket snabbt, och det tänket ligger ju också till grund för övriga lagsporter.
Uppvärmningslekar har varit Evighetsboll och Brokull.
Tisdag: Förskoleklasserna hade dubbelpass ute i naturen i Hjorthagen där dom byggde och lekte i varje vrå runt lilla ladan.
Friluftslivet på eftermiddagen var tänkt att vi skulle fortsätta med stormköken, men det ösregnade så vi hade en "vimlande" uppföljande Allemansrätts-frågesport i Hjorthagen. 10 st frågor var satta på 10 hemliga träd med Ja- och Nej-påståenden som eleverna sprang runt i lag med 1 från varje klass i och letade efter. Vi gick igenom svaren tillsammans efter att alla gått klart och dom flesta klarade alla frågorna och kom ihåg sedan tidigare! :) Mycket bra!
Torsdag: Ulrika var till Västerås, Andrea vikarierade.
Fredag: FN-dagen. Fsk fick besök av FN-filuren idag på idrottstimman!
2:or och 3:or hade Röris i Gula Huset, Taekwondon blev inställd pga att Henric inte kunde komma ifrån sitt jobb.

Ha en jättetrevlig helg allesammans!! :)
//Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar