fredag 11 mars 2011Lek, Idrott och Hälsa v 10

Gripsholmsskolans sista skidvecka för säsongen!

Fantastiskt när man tänker efter att vi åkt skidor i nästan 15 veckor!

.... och det firade vi med ett avslut på Gripsholms Golfbanas STORA spår där vi åkte Barnens Vasalopp med blåbärssoppa och medaljer, ett fantastiskt solskensväder och storpublik!
Först berättade jag historian bakom det svenska traditionella Vasaloppet som går av stapeln första söndagen i mars varje år mellan Sälen och Mora. Att Gustav Vasa var jagad genom Sverige av Kung Kristians män efter ett blodbadet i Stockholm, att Gustav var förbi Mariefred och tog sig vidare upp till Dalarna och fick med sig dalkarlarna så småningom för att kunna slå tillbaka mot Kristian och bli Sveriges kung. Sen åkte alla 2,5 km och kom i mål i strålande solsken, glada miner och röda fina kinder! Underbart!

Tidigare i veckan har vi både åkt pulka, haft Rörismix ( gammalt och lite nytt) och åkt skidor.

De äldre eleverna har bl a fått åka 1 km-varvet på Apotekarängen och jag har tagit tid. Därefter har de åkt igen och försökt att pricka tiden så att den skall bli så exakt lika som varvet innan! KUL var det faktiskt, och svårt! Det var 1 som klarade det och det var Zachary i 2:an! Det är nästintill en omöjlighet, men han lyckades få tiden 10,10 båda gångerna! :)

På Friluftslivet hade vi Iskunskap med Magnus och Heartware med mig i kill- resp tjejgrupper. Vi på Heartware pratade vidare om Drömäventyrsläxan, vi pratade om vad som var "Heartware" och alla gjorde "Peptalksbubblor" som vi satte upp på en dörr här i Gripsholmsviken. Dit kan man gå nu om man behöver lite peppning om man känner sig lite deppig eller tycker något är jobbigt.

Vi har hittat en plats att sätta upp pingisbordet vi fick av familjen Bäckström som vi uppskattar oerhört mycket (mitt nya idrottsförråd - som nu får väntas lite på att bli använt)! Det var säkert 20 barn som körde turnering där igår och jag var domare, och alla blev sugna på att bli pingisproffs :)

TACK alla Fina Föräldrar för att ni fixat med skidorna i år!!
... till nästa år tänker jag sätta upp en anslagstavla / bytesmarknad så man kan köpa begagnat istället för att köpa nytt om man vill!

Ha nu en RIKTIGT SKÖN HELG i solen! Vi ses på tisdag!
// Ulrika

1 kommentar:

  1. Eleverna tränar flitigt med dig Ulrika, bra!
    rektor Nina

    SvaraRadera