fredag 18 mars 2011

Lek, Idrott och Hälsa v 11

Röris mix för Förskoleklasserna och 1:or och 3.or i Gula Huset på tisdagen.

3:orna har börjat träna löpning för fullt inför Stafettkarnevalen i Helsingfors denna veckan, tisdag och torsdag, detta kommer att pågå tills vi åker till Finland i mitten av maj.

Årskurs 1-3 har också startat upp planeringen inför det verkliga Drömäventyret 7 och 9 juni då vi skall genomföra "Expedition 1/2/3" - paddla 6 km- Cykla 10 km - Slå läger och laga mat i Stormkök. Renata kommer att försöka vara med 1 av dagarna och hon är också delaktig i planeringen. KUL tycker VI! .... Vilken otrolig respons vi fick när jag bad om föräldrahjälp dessa dagar, ni är helt fantastiska på att engagera er!
Vi har faktiskt skypat på storbildsskärm med Renata denna veckan, gick jättebra att bedriva lektion på det här sättet. Hon gav feedback på Drömäventyren barnen skrivit, gav ny läxa i "mod och rädslor" och eleverna fick ställa frågor och berätta om situationer när dom är rädda och Renata tipsade om hur dom kunde tänka.

Vi har haft Yoga denna veckan allihop också. Vi har pratat om Yogans historia som är tusentals år gammal, att det aldrig är tävling i yoga, att den är bra för att den förenar kroppen och själen om man koncentrerar sig. SÅ VIKTIGT i vårt moderna samhälle idag! Och våra elever klarade det med bravur! Det är inte alltid optimalt att vara 20 st barn på ett yogapass som skall fokusera på sin andning och göra rörelser, men det gick faktiskt hur bra som helst!

Nästa vecka skall vi prova zumba och tennis som nya sporter! :) Jag håller på att snickra ihop ett zumbapass för fullt som alla skall få prova. Till Strängnäs tennishall åker 2:orna och 3:orna och spelar tennis hela tisdagsförmiddagen med Ia och mig!

Pulkaåkning har vi också hunnit med i alla klasserna :) Vi tar tillfället i akt ibland fortfarande, det känns som det snart är dags att avsluta pulkaåkningen också...

Ha nu en trevlig helg allihop!
Själv åker jag med familjen till min bror på 40-årskalas i Mora hela helgen!

//Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar