torsdag 8 september 2011


Lek, Idrott och Hälsa Vecka 36

Vi har haft löpning runt Hjorthagen 2,5 / 3,5 km, "Amöba-kull" och "Kinesiska muren" på idrotts-schemat denna veckan.
Vi kommer att vara ute och springa ett par veckor till innan vi går in i idrottshallen mer.

"Amöba"-kullen är en kull med tema "åla" där 2 amöbor lever i ett träsk och alla andra springer runt i träsket och försöker undkomma amöborna. Om man blir nuddad av en amöba blir man själv förvandlad till en amöba. Den som är sist kvar har vunnit! Det är en "pirrig" lek, jobbig och KUL!

"Kinesiska muren" är en lek som utspelar sig i Kina där det finns en skattgömma med 40 st skatter i 4 färger, samma färger som 4 lag har som försöker ta sig in i gömman. Men alla måste först ta sig över den kinesiska muren där det jobbar 2 st vakter som försöker ta de som skall in i springer förbi. Blir man tagen måste man återvända till lagets koja och skicka iväg näste man till laget som får försöka. Också en lite pirrig och rolig lek, med uppmärksamhets-, perceptions-, snabbhets- och smidighetsträning.

Nästa vecka har vi "Skoljoggen" på onsdag, då hela skolan springer samtidigt till förmån för Barncancerfonden. Se bilaga på Hälsoprofil och Heartware-sidan och klassernas veckoplaneringssidor.

Vill ge en liten extra eloge till årskurs 3 som brukar överraska med att sitta tysta och redo när jag kommer in till lektionen genom att sätta in en bild från denna veckan. Mycket föredömligt av dom och trevligt för mig! :)

Alla andra har också gjort ett bra jobb denna veckan. Emil i 4:an vill jag ge lite extra beröm till som sprang långa varvet fast han inte trodde att han skulle klara det, men kom tillbaka och var så jättenöjd. Härligt!
Och det är lite kul med Tigerkillarna som alltid vill att jag tar tid på dom för att dom vill förbättra sina tider. Att tävla lite mot sig själv är ju faktiskt kul :)

Ha en härlig helg allesammans!

Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar