fredag 21 september 2012

Hälsoprofil & Heartware v 38

Skoljoggen som genomfördes förra veckan har hittills bringat in 3525:- från vår skola, men jag väntar dock på 2 klasser till som inte lämnat in. Jag gissar därmed att beloppet blir runt 4000:- drygt som går till SOS-Barnbyar i Afrika. Stort TACK och bra jobbat!

Denna veckan har vi haft betoning på boll och samarbete. Minutboll, Harry Potterleken, Skattjakten, olika kullekar med olika samarbetslösningar för att bli friade. Vi har också varit på Apberget i Hjorthagen och haft WildKids-övningar med 3:orna.
På Apberget och WildKids var det en kreativ uppgift med ingredienserna Hjärna, Hjärta, Hälsa. Eleverna skulle i grupper enl uppgift samla olika saker i skogen som skulle ha ett visst mått och en viss färg, de skulle skapa ett konstverk utifrån det och göra en saga eller en egen kullek man skulle presentera för övriga i gruppen om konstverket.. Det blev en "Sten Sture", "PinnGubben", "ÖronUgglan" och en "ÖlGubbe". Alla presenterade sin figur och hade också gjort varsin kullek som vi skall prova nästa idrottslektion. Bra kreativitet här tyckte jag!

Nästa vecka blir det Cykel- och Svamputflykter till Utsiktsberget på Hedlandet för alla i åk 1-5. Vi kommer att vara iväg hela dagar och vi cyklar bilfri väg nästintill hela vägen. Bara vid Marielunds förskola är det bilväg runt oss, och där är det ju förhoppningsvis lugnt den tiden.
I skogen kommer vi att jobba på 3 st NO-stationer och plocka svamp i skogen. Vi kommer också att njuta av medhavd matsäck, både lunch och fikamatsäck vill vi att eleverna ta med sig.  

Ha en jättebra helg allihop!


Kram Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar